Bitmillex ICO bemutató

Megosztom

Bár Dunát lehetne rekeszteni a kriptotőzsdékkel, többségükre az első használat után nemigen kívánkozik vissza az ember. Egy jelenleg még ICO stádiumban lévő tőzsde, a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások terén tenné magasabbra a lécet. Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kínál a Bitmillex.

Az egyik legérdekesebb funkciójuk a közösségi kereskedés lehet. Ez lehetővé fogja tenni, hogy egy általunk kiválasztott kereskedőt kövessünk és az általa végzett trade-eket automatikusan lemásoljuk, amiért ő a haszon 10 százalékát kapja meg cserébe. Egy jó kereskedő ezáltal plusz bevételre tehet szert, míg egy gyengébb trader részben tanulhat egy profitól, de akár egyfajta passzív befektetésként is kezelheti a dolgot, mely során neki semmit nem kell tennie, csak megtalálnia azokat, akikre érdemes rábíznia a pénzét.

Szintén hasznos funkció lesz a P2P váltó, mellyel az emberek nem a tőzsde rendszerében, hanem zártan, egymás között adhatnak és vehetnek bitcoint és ethereumot, a felek által megszabott feltételek szerint. Ezzel például PayPal vagy Western Union utalás, de akár ajándékutalványok ellenében is vásárolhatunk, vagy adhatunk el kriptopénzt.

A fenitek mellett tőzsde hitelező platformként is funkcionálhat. A felhasználók lehetővé tehetik, hogy a számlájukon található pénz egy részét mások is felhasználhassák saját trade-jeik során, némi kamatért cserébe.

Azok számára, akik kereskedtek már hagyományos tőzsdéken, bizonyára sokat mondanak az MT4 és MT5 nevek, korunk legnagyobb népszerűségnek örvendő kereskedő szoftverei. A Bitmillexen ezeket az elemző rendszereket is elérhetővé teszik a felhasználók számára, amivel céljuk, hogy a tapasztaltabb kereskedőket is a platformra csábítsák.

Ahhoz hogy az kriptopiac árainak zuhanásából is profitálhassunk, a tőzsde szintén több lehetőséget kínál. Amellett hogy a kriptopénzeinket majd dollárra, euróra vagy fontra válthatjuk, lehetőségünk lesz az opciós valutakereskedelemre (forex) is, de akár shortolhatjuk is majd az itt listázott coinokat.

A biztonságos működést elősegítendő, a Bitmillex platformját a Hackerone-nal kötött megállapodás értelmében, egy globális hekker közösség fogja ellenőrizni és feltárni annak hibáit. Emellett pedig akárcsak a Coinbase, a rájuk bízott kriptopénzek csupán 2%-át fogják online elérhető módon tárolni, a többi egyedi módon létrehozott cold walletekben lesz elhelyezve.

Hogy kényelmesebbé tegyék a hozzáférést a számlákon lévő pénzhez, a felhasználók számára egy bankkártyát is biztosítanak, amellyel bármely kártyás leolvasó egységgel ellátott boltban fizethetnek, vagy egy ATM-nél akár készpénzhez is juthatnak.

Az ICO során a tőzsde ERC20 tokenjét, a BTML-t vásárolhatjuk meg. Erre 5 szakaszban kerítenek sort, melyek alatt az ár 25-35-40-45-50 cent lesz. Jelenleg a második szakaszban vagyunk, tehát a tokenek 35 centes áron érhetőek el az érdeklődők számra. Ez a szakasz még 3 napig tart, a minimális befektetés pedig 150 BTML, ami 52.5 dollárnak (15 000 Ft) felel meg.

A csapat által minimálisan kitűzött cél (soft cap) 1.5 millió dollár, a maximum (hard cap) 10 millió dollár volt. A soft capet már az első, pre-ico szakaszban már sikerült elérni, jelenleg 3 milliónál tartanak. A vásárlásra személyes adataink megadása után, a Bitmillex honlapján van lehetőség.

A tokenek iránti keresletet azzal kívánják fenntartani, hogy egyes funkciókat, például a közösségi kereskedést kizárólag ennek birtokában teszik majd lehetővé. Ezen felül az alacsonyabb tranzakciós költségeknek, ingyenes elemzéseknek és időnként a 100%-osan jutalék nélküli kereskedésnek is örülhetnek majd azok, akik BTML-el rendelkeznek.

A Bitmillex egyelőre túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, a whitepaperben lényegében minden olyan funkciót felsoroltak, amitől egy tőzsde igazán kiemelkedő lehet. A csapat megvalósításért felelős tagjai a leírások alapján szakértőknek tűnnek a saját területeiken, ugyanakkor nem találtam közülük olyat, aki már egy ismertebb világcégnél bizonyított volna. Ami viszont furcsa volt, az az alapítónak Marcon Britonnak a honlapon található bemutatkozása, aminek a fele arról szól hogy van egy videóblogja és egy 30 000 kommentet tartalmazó topikja egy népszerű tőzsdei fórumon. Nem feltétlen olyan információk, amik engem a befektetésre ösztönöznének. A csapatban pedig közösségi média managerként megtalálható Matthias Van Dooren is, aki korábban a Floyd Mayweatherrel promótált Centra ICO-ban is hasonló pozíciót töltött be. Ez szintén elrettentő lehet, bár egy közösségi oldalakat kezelő személynek nem feltétlen lehetett tudomása a csalásról.

Csalásra készült az ICO, aminek Mayweather az arca

Összességében én a minimum befektetésnél többet nem adnék, hogy részt vehessek ebben az ICO-ban. Ha összejön a dolog és egy Binance szintű tőzsdévé válnának, akkor több ezer dollárt profitálhatnánk az ötvenesünkből, ha viszont elbukik, ekkora veszteség azért szerintem belefér egy befektető számára.

HonlapWhitepaper, Telegram, Bitcointalk

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel