Bitmillex ICO bemutató

spot_img

Bár Dunát lehetne rekeszteni a kriptotőzsdékkel, többségükre az első használat után nemigen kívánkozik vissza az ember. Egy jelenleg még ICO stádiumban lévő tőzsde, a felhasználóknak nyújtott szolgáltatások terén tenné magasabbra a lécet. Nézzük meg közelebbről, hogy mit is kínál a Bitmillex.

Az egyik legérdekesebb funkciójuk a közösségi kereskedés lehet. Ez lehetővé fogja tenni, hogy egy általunk kiválasztott kereskedőt kövessünk és az általa végzett trade-eket automatikusan lemásoljuk, amiért ő a haszon 10 százalékát kapja meg cserébe. Egy jó kereskedő ezáltal plusz bevételre tehet szert, míg egy gyengébb trader részben tanulhat egy profitól, de akár egyfajta passzív befektetésként is kezelheti a dolgot, mely során neki semmit nem kell tennie, csak megtalálnia azokat, akikre érdemes rábíznia a pénzét.

Szintén hasznos funkció lesz a P2P váltó, mellyel az emberek nem a tőzsde rendszerében, hanem zártan, egymás között adhatnak és vehetnek bitcoint és ethereumot, a felek által megszabott feltételek szerint. Ezzel például PayPal vagy Western Union utalás, de akár ajándékutalványok ellenében is vásárolhatunk, vagy adhatunk el kriptopénzt.

A fenitek mellett tőzsde hitelező platformként is funkcionálhat. A felhasználók lehetővé tehetik, hogy a számlájukon található pénz egy részét mások is felhasználhassák saját trade-jeik során, némi kamatért cserébe.

Azok számára, akik kereskedtek már hagyományos tőzsdéken, bizonyára sokat mondanak az MT4 és MT5 nevek, korunk legnagyobb népszerűségnek örvendő kereskedő szoftverei. A Bitmillexen ezeket az elemző rendszereket is elérhetővé teszik a felhasználók számára, amivel céljuk, hogy a tapasztaltabb kereskedőket is a platformra csábítsák.

Ahhoz hogy az kriptopiac árainak zuhanásából is profitálhassunk, a tőzsde szintén több lehetőséget kínál. Amellett hogy a kriptopénzeinket majd dollárra, euróra vagy fontra válthatjuk, lehetőségünk lesz az opciós valutakereskedelemre (forex) is, de akár shortolhatjuk is majd az itt listázott coinokat.

A biztonságos működést elősegítendő, a Bitmillex platformját a Hackerone-nal kötött megállapodás értelmében, egy globális hekker közösség fogja ellenőrizni és feltárni annak hibáit. Emellett pedig akárcsak a Coinbase, a rájuk bízott kriptopénzek csupán 2%-át fogják online elérhető módon tárolni, a többi egyedi módon létrehozott cold walletekben lesz elhelyezve.

Hogy kényelmesebbé tegyék a hozzáférést a számlákon lévő pénzhez, a felhasználók számára egy bankkártyát is biztosítanak, amellyel bármely kártyás leolvasó egységgel ellátott boltban fizethetnek, vagy egy ATM-nél akár készpénzhez is juthatnak.

Az ICO során a tőzsde ERC20 tokenjét, a BTML-t vásárolhatjuk meg. Erre 5 szakaszban kerítenek sort, melyek alatt az ár 25-35-40-45-50 cent lesz. Jelenleg a második szakaszban vagyunk, tehát a tokenek 35 centes áron érhetőek el az érdeklődők számra. Ez a szakasz még 3 napig tart, a minimális befektetés pedig 150 BTML, ami 52.5 dollárnak (15 000 Ft) felel meg.

A csapat által minimálisan kitűzött cél (soft cap) 1.5 millió dollár, a maximum (hard cap) 10 millió dollár volt. A soft capet már az első, pre-ico szakaszban már sikerült elérni, jelenleg 3 milliónál tartanak. A vásárlásra személyes adataink megadása után, a Bitmillex honlapján van lehetőség.

A tokenek iránti keresletet azzal kívánják fenntartani, hogy egyes funkciókat, például a közösségi kereskedést kizárólag ennek birtokában teszik majd lehetővé. Ezen felül az alacsonyabb tranzakciós költségeknek, ingyenes elemzéseknek és időnként a 100%-osan jutalék nélküli kereskedésnek is örülhetnek majd azok, akik BTML-el rendelkeznek.

A Bitmillex egyelőre túl szépnek hangzik, hogy igaz legyen, a whitepaperben lényegében minden olyan funkciót felsoroltak, amitől egy tőzsde igazán kiemelkedő lehet. A csapat megvalósításért felelős tagjai a leírások alapján szakértőknek tűnnek a saját területeiken, ugyanakkor nem találtam közülük olyat, aki már egy ismertebb világcégnél bizonyított volna. Ami viszont furcsa volt, az az alapítónak Marcon Britonnak a honlapon található bemutatkozása, aminek a fele arról szól hogy van egy videóblogja és egy 30 000 kommentet tartalmazó topikja egy népszerű tőzsdei fórumon. Nem feltétlen olyan információk, amik engem a befektetésre ösztönöznének. A csapatban pedig közösségi média managerként megtalálható Matthias Van Dooren is, aki korábban a Floyd Mayweatherrel promótált Centra ICO-ban is hasonló pozíciót töltött be. Ez szintén elrettentő lehet, bár egy közösségi oldalakat kezelő személynek nem feltétlen lehetett tudomása a csalásról.

Csalásra készült az ICO, aminek Mayweather az arca

Összességében én a minimum befektetésnél többet nem adnék, hogy részt vehessek ebben az ICO-ban. Ha összejön a dolog és egy Binance szintű tőzsdévé válnának, akkor több ezer dollárt profitálhatnánk az ötvenesünkből, ha viszont elbukik, ekkora veszteség azért szerintem belefér egy befektető számára.

HonlapWhitepaper, Telegram, Bitcointalk

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img