A Monero után a Siacoin is hatástalanná teszi a Bitmain gépeit a hálózatán

spot_img

Aki követi a híreket, hallhatott róla, hogy amikor a Bitmain XMR bányászatra alkalmas ASIC-okat akart piacra bocsátani, a Monero közössége elzárkózott a dolog elől, a fejlesztők pedig bejelentették, hogy teljesen átírják az algoritmust, továbbá ezentúl hat havonta változtatni fogják azt, elkerülendő a Bitmain térnyerését.

Bitmain Monero fork és ASIC mizéria

A fellépés nagyon határozott, és direkt volt, a core team vezetője, Riccardo Spagni konkrétan a Bitmain-nek címezve írta Twitteren, hogy “csak egy emlékeztető: NEM fog működni a Monero hálózaton”.

Most a Siacoin a soros

A legfrissebb hír a Bitmain-ellenes felkeléssel kapcsolatban, hogy a Siacoin is úgy döntött, hogy lehetetlenné teszi a gépeik számára a coinjuk bányászatát. Zach Herbert, a Siacoin mögött álló Obelisk nevű cég menedzsere már januárban úgy nyilatkozott, hogy “mi (az Obelsik) a Bitmaint egy káros szereplőnek tartjuk a kripto közösségben.” Továbbá: “Ha a Bitmain bármire is készülne a Sia projekt ellen, egy soft-forkot hajtunk végre, és érvénytelenítjük a hardvereit.” Ez reakció volt az A3 ASIC gép megjelenésére, ami ugyan nem a Sia-ra van specializálva, de már alkalmas volt annak a bányászatára is.

…És habár publikus hír nem érkezett arról, hogy a Bitmain újabb, a Sia algoritmusára is kompatibilis ASIC-ot készülne kidobni a piacra; lehet, hogy az Obelisk többet tud, mint mi. Egy a napokban az ügyfeleiknek és partnereiknek kiküldött levélben ugyanis ez áll:

“…Kiadunk egy SC1-alternatív Blake2b algoritmust a következő hetekben. Ezzel a Sia közösség forkolhatja és érvénytelenítheti a nem-Obelisk ASIC bányászokat a forkolt láncon.”

Tehát a hadüzenet elküldve. Hogy miért kezd elmérgesedni a viszony a kripto közösség és a Bitmain között, arról egy publicisztikával fogunk jelentkezni még a héten.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img