Ellenőrizte a nemzetbiztonság, mert Bitcoinos melegítő volt rajta

spot_img

Bár a Bitcoin egyre ismertebbé válik a népesség körében, a hivatalos szervek még mindig nagyon gyanakvóak vele szemben. A következő eset Matt Mitchell biztonsági szakértővel történt meg, aki azt javasolja, hogy ne verjük nagy dobra ha érdeklődünk a téma iránt.

Mattet a  Belbiztonsági Minisztériumhoz tartozó Közlekedésbiztonsági Hivatal (TSA) emberei állították meg a repülőtéren, miközben egy Bitcoint promotáló kapucnis pulcsit viselt és egyéb kriptopénzekre utaló matricák és jelvények is voltak a ruházatán és a csomagjain. Éppen az induló gépe felé vette az irányt, amikor odaléptek hozzá:

– Mi a helyzet a Bitcoinnal? – kérdezték tőle.

– Nem értem a kérdést.

– Láttuk, hogy Bitcoin van a táskájában, ellenőrizni szeretnénk.

– Van önök között egy rangidős tiszt? Attól tartok fogalmuk sincs miről beszélnek.

– Menedzserek vagyunk és ha nem válaszol a kérdéseinkre, akkor értesítjük a hatóságokat.

– Önök nem a hatóság?

– Nem, a nemzetbiztonságtól vagyunk.

– És elmondanák hogyan nézett ki az a Bitcoin amit láttak?

Ekkor már az útitársa is bekapcsolódott a beszélgetésbe és megpróbálta elmagyarázni az ügynököknek, hogy a Bitcoin nem egy fizikailag létező dolog. Ezután feltették neki a kérdést, hogy a nála lévő Bitcoin mennyisége meghaladja-e a 10 000 dollárt, mire ismét megpróbálták elmagyarázni, hogy ez a dolog nem így működik, míg végül az ügynökök feladták és elengedték.

“Ha nem lett volna rajtam az a felső, ez nem történhetett volna meg.”

Bár a kriptopénzre utaló divatcikkek várhatóan egyre népszerűbbek és elterjedtebbek lesznek, érdemes megfontolni, hogy milyen közegben és kik előtt viseljük ezeket, mert akár egy laptopra ragasztott matrica is kényelmetlen helyzetbe hozhatja az embert. Ti hogyan viszonyultok ehhez a témához? Elmondtátok másoknak hogy van kriptopénzetek és érdeklődtök a téma iránt, vagy inkább titokban tartjátok a dolgot?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img