Villantott Vitalik, nem győztük görgetni

spot_img

Ha valamire nem jó a Twitter, akkor arra biztosan nem, hogy hosszadalmas, elméleti kitekintésekkel is ellátott részletekbe menő technikai leírást közöljön legújabb informatikai fejlesztéseiről az ember. Ez a tény a legkevésbé sem zavarta Vitalik Buterint, aki követőket nem kímélő, 75 darab tweetet magában foglaló sorszámozott üzenetekben osztotta meg gondolatait.

A tweetek főleg a Casper fejlesztésének történetét kísérik végig, tárgyalják a problémákat és megoldásait, ahogy az Ethereum másik nagy fejlesztőjével, Vlad Zafirral való eltérő megközelítés és vita lényegét is boncolgatják.

A Casper fantázianévre hallgató fejlesztés célja, hogy az Ethereum Proof-of-Work helyett Proof-of-Stake konszenzusrendszerre álljon át. Jelen pillanatban néhány node tesztüzemben egy, a két megközelítés hibrid modelljével dolgozik, az Ethereumnál ezt kívánják 2019-re az egész hálózatra kiterjeszteni, majd egy végleges Proof-of-Stake mellett megállapodni.

Megjelentek a pletykák azzal kapcsolatban, hogy nem lehet véletlen, hogy Vitalik rekordhosszúságú, közönségnek szánt eszmefuttatását éppen az Ethereum árfolyamának 10 hónapos mélypontra zuhanására időzítette. Nem kizárt, hogy a befektetői bizalmat szerette volna újra felkelteni azzal, hogy élőben demonstrálja bonyolult munkájának részleteit és az előrelépésért tett erőfeszítéseit.

Két nappal ezelőtt Buterin a sajtónak is nyilatkozott a Casperről. Meglepően pozitív hangnemben bizonygatta, hogy a protokollt hamarosan véglegesítik, már csak néhány finomítás van hátra.

A BCfocus-nak Buterin kitért arra is, hogy tényleg állásinterjúra hívták a Google-hez, de gyorsan hozzátette, hogy valószínűleg csak egy algoritmus dobta fel őt egy HR-es munkatársnak, mert beazonosította a GitHub-os fejlesztéseit és sikereit. “Biztos kiváló jelölt lennék, akit gyakornoki fizetéssel felvennének” – tette hozzá nevetve Buterin.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img