Az IOTA is bekerült eToro-ra

spot_img

Az eToro nevű közösségi kereskedő platform néhány nappal ezelőtt már a tizenkettedik kriptopénzt adta hozzá repertoárjához. A lista legutóbb júniusban bővült, akkor a Cardano került be az adható és vehető kriptopénzek közé, immáron pedig a MIOTA jelű token, vagyis az IOTA valutájával is kereskedhetünk.

Az eToro a legnagyobb és legismertebb közösségi kereskedő platform. Legfőbb vonzereje az ún. copytadingben áll. Ennek segítségével pár gombnyomásra bárki automatikusan másolhat ismert és tapasztalt kereskedőket, az eToro annak nyereségét vagy veszteségét is arányosan vonatkoztatja a felhasználó accountjára. Így lehetséges, hogy párszáz dollár értékű számlával is elkezdhetjük a tőzsdézést, miközben az általunk másolt tréder több ezer dollárt is megmozgathat.

Azok a tréderek, akik foglalkoznak a közönségükkel, rendszeres időközönként jelentéseket is készítenek, megindokolják tradejeiket vagy válaszolnak a felmerült kérdésekre. Portfóliójuk és eredményeik teljes mértékben nyilvánosak és átláthatóak.

Abban az esetben, ha inkább magunk kereskednénk, természetesen erre is lehetőség van: több mint 850 instrumentum közül választhat a mezei felhasználó. A legnépszerűbbek a devizapárok és a kriptopénzek, de megtalálhatóak részvények, ETF-ek és olyan árupiaci termékek is, mint az olaj vagy az arany.

Az eToro 2007-ben alakult azzal a misszióval, hogy a kereskedést a tömegek számára is elérhetővé tegyék. 2009-re elkészült a működő kereskedési felületük, 2010-ben pedig a copytrading funkció is élesítve lett. Az első kriptopénzt, a bitcoint 2014-ben adták hozzá. A fintech vállalat eredményei meggyőzőek voltak, azonban az igazi áttörést a 2017-es kriptománia hozta meg, amikor egy nap alatt annyian regisztráltak, mint máskor egy hónap alatt. Az eToro jelenleg közel 5 millió felhasználóval büszkélkedhet.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img