Blokklánc befektetővé válik egy liechtensteini bank

spot_img

A piac egésze továbbra is komoly volatilitást mutat, emellett azonban egyre-másra jelennek meg hírek komoly befektetésekről a kriptopénzek területén. Sőt mi több, az úgynevezett klasszikus pénzrendszer szereplői is egyre inkább nyitnak a terület felé, ez a folyamat ráadásul kétirányú, a litecoin alapítványa, a Litecoin Foundation nemrég tulajdonrészt vásárolt egy német bankban.

Nemrég egy liechtensteini bank, a Union Bank AG jelentette be, hogy első lépésben saját security tokent készítenek, később blokklánc befektetési alappá változtatják a modelljük egészét. A Union Bank Payment Coin (UBPC) fontos eszköze a “full service” blokklánc befektetési társasággá alakulásuknak. Az UBPC fedezettel is rendelkezik, fiat pénzek, például a svájci frank állnak majd mögötte a bank közleménye szerint.

“A célunk az, hogy a világ első blokklánc befektetési alapjává váljunk, ezzel új bevételi forrásokat megnyitva az ügyfeleink és a közvetítők számára.” –Mohammad Hans Dastmalchi, az egyelőre még tradicionális bankként funkcionáló szervezet egyik vezetője.

Komoly ambíciókkal indítják útjára kriptopénzüket, a cél, hogy a “nemzetközi kereskedelem és a nemzetközi tranzakciók” rendszerét átalakítsák. Nem sokkal azután érkezett a hír, hogy a Binance bejelentette: fiat-kripto váltót indít Lichtensteinben. Mind az ázsiai kriptopénz tőzsde, mind az európai bank hangsúlyozta közleményeiben, hogy egyre nagyobb elterjedést várnak a blokklánc technológiától a következő időszakban.

Az árfolyamok ingadozása ellenére a terület folyamatos fejlődése előremutató, ha bitcoin-t, ethereum-ot, ethereum classic-ot vagy litecoin-t szeretnénk vásárolni, mi a Coinbase használatát javasoljuk, megbízható, könnyen használható szolgáltatásról van szó. Egy gyors regisztráció és autentikáció után már vásárolhatunk is a fenti kriptopénzekből.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img