Elutasítottak 9 ETF beadványt, csak a CBOE maradt versenyben

spot_img

Az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsdebizottsága(SEC) tegnap este, a most csütörtökre ígért ProShares ETF mellett ítéletet hozott a Direxion és GraniteShares néven futó beadványokról is.

A bizottság mind a három pályázó, összesen kilenc különböző ETF termékre irányuló kérelmét elutasította, ezzel egyedül a Chicago Opciós Tőzsde, a CBOE által benyújtott VanEck/SolidX ETF maradt versenyben. Az ezzel kapcsolatos döntés szeptember végéig várható, mely elutasítás, újabb halasztás vagy akár annak elfogadása is lehet. A hatályos jogszabályok értelmében a SEC-nek 2019 február 27-ig kell meghoznia a végleges döntést, de addig még többször is elodázhatja annak meghozatalát.

A bejelentés nem okozott különösebb meglepetést, mert a nemzetközi közösségi oldalakon és fórumokon a többség CBOE pályázatát tartotta eddig is az egyetlen esélyes jelöltnek. Ettől függetlenül az árfolyam visszaállt a két nappal ezelőtti 500 dolláros ugrást megelőző szintre.

Ha esetleg nem tudnád mi az a Bitcoin ETF és miért lehet fontos a bevezetése, az első erről szóló cikkünkben részletesebben is írtunk erről a tőzsdei termékről:

Akár már a következő hónapban elfogadhatják egy Bitcoin ETF bevezetését

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img