ICO helyett Kickstarteren gyűjt pénzt a decentralizált twitter

spot_img

Nemrégiben mi is kipróbáltuk a Peepeth-et, az Ethereum hálózaton fejlesztett decentralizált twitter klónt, ami a közösségépítésre és nem a felhasználók adatainak megszerzésére és a reklámbevételek maximalizálására helyezné a hangsúlyt

Peepeth – kipróbáltuk a decentralizált Twittert

Bár az oldal alapvető funkciói már most is elérhetőek a felhasználók számára, az oldal még nem áll készen a mainstream elterjedésre. Ennek legfőbb oka, hogy a blokklánc alapú működés és a kriptopénzek használta egy olyan előzetes tudást feltételez, ami a legtöbb hétköznapi ember számára túl magas belépési szintet jelent.

Az oldal fejlesztője ezért egy felhívást tett közzé és pénzgyűjtésbe kezdett, hogy az oldalt továbbra is ingyenesen üzemeltethesse és megoldásokat találjon arra, hogy az átlagos felhasználók számára is könnyebbé váljon a Peepeth használata.

Mindez akár egy ICO beharangozója is lehetne, ugyanakkor a Peepeth nem ezt a módszert, hanem egy közösségi fiannszírozásra szakosodott oldalt, a Kickstartert választotta a szükséges pénz előteremtésére. A cél 60 000 dollár elérése, ami egy kriptós project esetén, ICO-s léptékkel mérve nem tűnik túl egetrengetőnek.

A 30 napos gyűjtés első három napja során 9207 dollárnyi adomány érkezett, melyet 112 támogató dobott össze. Mivel a Peepeth felhasználóinak száma már valahol 2500 körül mozog, jó esélyük van a sikerre, pláne hogy pár nappal ezelőtt az Ethereum alapítója is felhívta a figyelmet az oldalra.

Mi örülnénk, ha sikerrel járnának és 1 év múlva ilyenkor már egy jól működő mikroblogger platform öregbítené a blokklánc hírnevét.

Peep!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img