Ha a CNBC szerint esni fog a BTC ára, ideje bevásárolni?

spot_img

A CNBC Fast Money című műsora nemcsak a TV-ben foglalkozik kriptopénzekkel, de közösségi oldalain is gyakran tesz közzé ezzel kapcsolatos tartalmakat, megjegyzéseket. Egy Tradingview felhasználó nemrég gondolt egyet és a bitcoin grafikonján januárig visszamenőleg bejelölte a műsor összes ezzel kapcsolatos tweetjét, hogy megnézze azok piacra gyakorolt hatásait.

A képet tanulmányozva rögtön szembetűnik, hogy amikor a CNB valamilyen pozitív dologról adott hírt, a bitcoin árfolyama szinte mindig egy aktuális csúcson volt és esni kezdett, viszont amikor rossz hírekről tettek közzé bejegyzést, a mélypontról rövid időn belül emelkedésnek indult. Gyakorlatilag elmondható, hogy bármit is mondott a CNBC, annak az ellenkezője történt. Pár órával ezelőtt például az alábbi üzenet jelent meg az oldalukon:

“A BTC ára 6500 alatt ragadt. Anthony Griz szerint hamarosan még rosszabb lesz.”

A TW fiók tulajdonosa, Jacob Canfield szerint a CNBC negatív tweetjei átlagosan 30% profitot jelentenek, vagyis ezek alapján 8500 dollárig kellene növekednie az árfolyamnak. Hogy a mostani ugrást mi váltotta ki, még nem tudni. A bitcoint shortolók, tehát az áresésre játszók száma még mindig all-time csúcson van és a két napon belül esedékes ETF döntés kapcsán is a legtöbben elutasításra és árfolyamzuhanásra számítanak. Ha ez utóbbi megtörténne, a BTC ismét komoly nyomás alá esne, mert igencsak közel járunk egy fej-váll árfolyam alakzat kialakulásához, ami a negatív trendek egyik legbiztosabb előjele.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img