Négy befektetési javaslat macik idejére I.

spot_img

Hacsak nem vagy azon szerencsések között, akik egy jól irányzott stop-loss segítségével kiugrottak még a januári összeomlás legelején, akkor jelenleg legalább 50-60%-al kisebb a portfóliód értéke, mint az ATH idején. Még szomorúbb a helyzeted, ha a csúcson érkeztél, és most bagholderként várod a csodát. De ne aggódj, nem vagy egyedül.

Az alábbiakban összefoglaljuk, hogy milyen irányelvek mentén tudsz kitartani, és/vagy nyereséges maradni, amíg tart a hét szűk esztendő. (reméljük nem lesz annyi)

1. Bitcoin

Régi tanács, jó tanács. A portfóliód legalább 30-40%-át tartsd Bitcoinban. Hiába elavult, hiába lassú és költséges, egy jó darabig még ez marad a standard a kripto-univerzumban. Arról nem is beszélve, hogy a Föld bármely civilizált városában ismerni fogja legalább néhány ember. Lényegében olyan a kriptóknál, mint az USA dollár a fiatok között. Az altok pedig még mindig a Bitcoin árfolyamához kötődnek, de egészen sajátságos formában. Mert míg az ugrásokat egy az egyben követik le nagyjából, addig az aláhullásokat felnagyítva. Lásd:

  • BTC: ATH 32%
  • ETH: ATH 19%
  • LTC: ATH 15%
  • ADA: ATH 7%
  • IOTA: ATH 9%

2. Akkumuláció

Néha feledkezz el az USD árfolyamról, és számolj BTC-ben. Hogyha hiszünk a technológiában és a piacban (másképp nincs is értelme csinálni), akkor a jelenlegi helyzet egy páratlan lehetőség arra, hogy olyan mennyiségű kriptót (Bitcoint és altokat egyaránt) halmozzunk fel, amire utána már esélyünk sem lesz. Ha nem csupán rövidtávú nyereséget keresel, hanem esetleg a mai tetteiddel akarod megalapozni a jövődet, akkor a tíz éves chartra vess egy pillantást, és tedd fel magadnak a kérdést: vajon négy-öt év múlva mennyit fog érni egy Bitcoin, egy Ethereum, vagy egy Litecoin? Vajon hozzá fog tudni jutni az egyszerű halandó olyan könnyen, mint most, 2018-ban? Érdemes minden egyes satoshira úgy tekinteni, mint egy potenciális lottószelvényre, mert a kínálat csökken, a kereslet nő hosszútávon. A rövid táv pedig csak káprázat.

Délután folytatjuk!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img