A Tron megvette, a dolgozók menekülnének Bittorrenttől

spot_img

20 évvel ezelőtt Bram Cohen hozta létre a BitTorrent protokollt, majd később a BitTorrentet, korunk talán legnépszerűbb fájl megosztó alkalmazását. A Tron (TRX) idei egyik legnagyobb bejelentése a vállalat megvásárlása volt. Justin Sun, a Tron vezetője szerint az alkalmazás fontos szerepet fog játszani a jövő decentralizált internetjének létrehozásában, de ebben a kalandban úgy tűnik már nem akarnak részt venni a BitTorrent lelkét adó emberek.

Cohen már közel egy éve egy kriptopénzen, a környezetbarát Chia Network-ön dolgozik és azóta nem is vesz részt a céget érintő mindennapos ügyek intézésében, így a távozása nem feltétlen hozható összefüggésbe az új tulajdonos megjelenésével. Ugyanakkor nem ő az egyetlen, aki bejelentette távozását.

A Coindesk információi szerint többen tartanak attól az iránytól amerre Justin Sun vinné tovább a BitTorrentet és öt ember, közöttük két igazgató máris beadta a lemondását. Más felsővezetőket még köt az “aranybilincs”, ami egy olyan szerződés, ami az adásvételt követő 18 hónapban továbbra is arra kötelezi őket hogy a BitTorrentnél dolgozzanak, de a szóbeszéd szerint sokan cikinek és megalázónak érzik hogy a jövőben Sun folytonos hype-ra építő marketing stratégiájának részesei lesznek és tartanak a már kialakult “nyugodt” vállalati légkör megromlásától.

A Tron Reddit fórumán egyébként találtam ezzel kapcsolatban egy érdekes topikot, aminek a címe “Mindig is utáltam a Tront, változtasd meg a véleményem!”. Bár a párbeszéd során a technológiával kapcsolatos érvek is felmerülnek, viszonylag sok szó esik Justin Sunról és úgy tűnik, mintha az ő személye lenne az egyik legfőbb elrettentő erő a befektetők szemében.

A TRX a tervek szerint augusztus 30-án élesíti hálózatán a Virtual Machine-t, ami bárki számára lehetővé teszi az Tron alapú alkalmazások létrehozását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img