Ez történt ma | valami történik a színfalak mögött

spot_img

Több száz millió dollár áramlott be a nagyobb kriptotőzsdékre a hétfői napon

A Binance hatalmas hasznot húzott az augusztus 5-i piaci összeomlásból, 1,2 milliárd dolláros nettó beáramlást mértek az elemzők. A legnagyobb kriptotőzsde vezérigazgatója, Richard Teng is úgy nyilatkozott a DefiLlama adataira hivatkozva, hogy az idei év eddigi legerősebb napja volt a hétfői nap a Binance-nek. A Bybit, a Crypto.com és az OKX szintén megnövekedett tőke beáramlásról számolt be 301,4 millió, 107,8 millió és 97,7 millió dollárról a hétfői napon. Ezen túlmenően a K33 Research blokkláncelemző cég szerint, a kriptovaluta tőzsdék több mint 268 830 bitcoint, körülbelül 15 milliárd dollár értékű spot kereskedési volument dolgoztak fel augusztus 5-én. 

Valami történik a színfalak mögött

Onchain adatok szerint, a Bitcoin bálna tárcacímek közel 23 milliárd dollárnyi BTC-t halmoztak fel az elmúlt hónapban. A CryptoQuant alapítója és vezérigazgatója, Ki Young Ju is úgy nyilatkozott: “Biztos vagyok benne, hogy valami történik a színfalak mögött“. 404 448 BTC költözött régi tulajdonosi címekre az elmúlt 30 napban, amit az egyértelmű felhalmozódási metódusnak tulajdonít Ju. Hozzátette, hogy a lakossági befektetők sajnálni fogják, hogy nem vettek BTC-t 2024-ben, mert aggódtak a német kormány eladása, a Mt.Gox vagy bármely más makrogazdasági adatok miatt. 

Véleménye szerint a bányászkapituláció majdnem véget ért, a hashráta minden idők legmagasabb szintjéhez közeledik, és az Egyesült Államokban működő bányászok költségei érménként körülbelül 43 000 dollár körül alakul, így a hashráta valószínűleg stabil marad, ha csak az árfolyam nem süllyed e szint alá. A lakossági befektetők többnyire hiányoznak hasonlóan 2020 közepéhez és csökkent az öreg bálnák aktivitása is, jelenleg nincs jelentős eladási nyomás részükről.

Közel 100 millió dollár áramlott a keddi napon a spot Ethereum ETF-ekbe

Augusztus 6-án a spot Ethereum ETF-ekbe 98,30 millió dolláros össz nettó beáramlást mértek. A legnagyobb kiáramlást ismét a Grayscale ETF-ből (ETHE) történt, szám szerint 39,73 millió dollár. A BlackRock spot Ethereum ETF-be, az ETHA-ba, 109,9 millió dollár áramlott be, ami bőven ellensúlyozta a Grayscale kiáramlást. Ezenkívül a Fidelity ETF-nek (FETH) szavaztak nagyobb bizalmat a befektetők, 22,49 millió dollárral járult hozzá a napi pozitív beáramlási tőkemennyiséghez. 

Kamala Harris Binance tapasztalatokkal rendelkező tanácsadókat toborzott maga köré

Kamala Harris David Plouffe-ot, Barack Obama korábbi amerikai elnök tanácsadóját és a Binance globális tanácsadó testületének korábbi tagját kérte fel stratégiai főtanácsadójának – jelentette a Reuters. Plouffe korábban az Alchemy Pay globális stratégiai tanácsadójaként is szolgált, ahol hozzájárult a vállalat stratégiájának, megfelelőségének és kormányzati kapcsolatainak kialakításához, mielőtt a múlt héten Harris csapatához került. 

Jelentések szerint Harris beszervezte Brian Nelsont is, aki az Egyesült Államok pénzügyminisztériumának terrorizmusért és pénzügyi hírszerzésért felelős államtitkára is volt. Nelson egyébként tavaly novemberben részt vett a Pénzügyminisztérium által indított Binance elleni perben. Nyilatkozatok szerint Nelson elkötelezett a kripto iparággal szemben, nyitottnak írták le, az illegális kriptos tevékenységek szabályozásán és felderítésén dolgozik anélkül, hogy elfojtaná az innovációt.

Justin Sun ismét több ezer ethereumot vásárolt

Justin Sun, a Tron alapítója jelentősen növelte ethereum készletének darabszámát, közel 15 000 ETH-t vásárolt a napokban. A Spot On Chain blokkláncelemző cég jelentése szerint Sun körülbelül 36 millió dollár értékben vásárolt ethereumot a Binance-en keresztül, így teljes ETH állománya körülbelül 392 474 darabra emelkedett, aminek az értéke a hétfői napon 1 milliárd dollár alá esett. A hétfői likvid tőkeáttételes pozíciókkal kapcsolatos spekulációkra hivatkozva, amikor az ethereum árfolyama 2000 dollár körül alakult, Sun tisztázta, hogy nem használ tőkeáttételes kereskedést.

Nagyot nyeltek a bitcoin bálnák a hét elején

Az elmúlt néhány napban a bitcoin bálnák kihasználták a piaci zűrzavart és közel 30 000 BTC-t nyeltek el a tárcáik 1,62 milliárd értékben 48 órán belül. A felhalmozást a hét eleji tőzsdei kiáramlás és a kereskedési platformokon tartott BTC mennyiségeknek a csökkenése révén fedezték fel. Jelenleg a bitcoin az 57 000 dolláros szintet igyekszik elhagyni, amire Discord közösségünk árgus szemekkel figyel. 

További piaci híreket, kereskedési meglátásokat a Discord szerverünkön, a TikTok és a YouTube csatornánkon találtok. 

Az ethereum staking új csúcson, az ezt biztosító platformok tokenjei mélyrepülésben vannak

/cointelegraph, decrypt, coinpedia, cryptodnes/

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img