Holdra ment a Doge, felkészül a Stellar?

spot_img

Az augusztus 13-i, 5970 dolláros mélypont utáni közel 7100 dollárig meneteltünk, de az uptrend a mai nappal  megtorpanni látszik. A másfél hét alatt elért 19%-os profit így is szép teljesítmény, talán itt az ideje kicsit megpihenni. Ezt másképp gondolta a nap nyertese az IGToken, ami 210%-os emelkedést tudhat maga mögött, a vesztes Soma viszont 54%-ot veszített értékéből. Milliárdos forgalmával a Binance ma is megverte a mezőnyt, a második Okex több mint 300 millió dollárral maradt le a listavezető mögött.

A Coinmarketcapet megnyitva gyakorlatilag a teljes piacot vörös színben láthatjuk, kivéve a Doge-t, mely a nap folyamán 25% pluszban is volt. Ennek valószínűleg a Dogethereum-hoz, egy olyan áthidaló megoldás fejlesztéséhez lehet köze, mely összekötné a Doge-t az Ethereum blokklánccal. Nemrégiben egy Ethereum fejlesztő tweetelt arról, hogy 13 hónap után közel vannak a munka befejezéséhez (és az ezért járó 746 etheres jutalom bezsebeléséhez). Az első teszt szeptember 5-én várható.

A nap legfontosabb híre az IBM World Wire indulása, melynek a “Tranzakciók határok nélkül, másodpercek alatt” jelmondatában minden lényeges információ benne van, kivéve talán egy dolgot. Ez pedig az, hogy az egész a Stellar blokkláncán fog futni.

A Stellar alapítója Jed McCaleb volt az, aki a 2011-ben léterehozta a Ripple-t, de 2013-ban otthagya a céget és nem sokkal később már Stellar néven kezdett új vállalkozásba, ami a tavaly ősszel kötött IBM partnerkapcsolat bejelentése óta egyre inkább ott van a nagytestvér nyomában.

Nyár végi nagytakarítás

Az amerikai és kanadai hatóságok több mint 200 ICO felülvizsgálatát kezdték meg és a “Kriptoseprű hadművelet” néven futó átfogó ellenőrzés során már 46 esetben találtak valamilyen szabálytalanságot. Az eljárást vezető testület elnöke Josep P. Borg az alábbiakkal kommentálta az eljárást:

“Nem igaz, hogy minden ICO vagy kriptopénz csalás céljából jönne létre, de akik ilyen termékek kibocsájtását tervezik tudniuk kell, hogy ez a szektor sem áll az állami szabályozások fölött. Be kell tartaniuk a hatályos törvényeket.”

Míg korábban egy ICO pár tízezer dolláros marketing kampánya több milliós bevételt hozhatott, mára az engedélyeztetési eljárások költségei jelentősen megnövelték a szervezés költségeit. Egyes beszámolók szerint a “törvényes út” akár 250 000 dolláros kiadást is jelenthet, amit a legtöbb startup nem engedhet meg magának, ezzel lehetetlenné válik számukra, hogy közösségi finanszírozás útján keressenek támogatókat.

Túl drága lett a közösségi finanszírozás. Ezen azért érdemes elgondolkozni.

ICON partnerkapcsolat a legnagyobb biztosítóval

Az ICON stratégiai megállapodást kötött a Kyobo Life-al, Dél-Korea legnagyobb biztosító társaságával. A közös munka során olyan digitális alkalmazásokat hoznak létre, melyekkel automatizálni lehet a biztosítási ügyek feldolgozását és végrehajtását. A fejlesztés már jóval a bejelentés előtt megkezdődhetett, mert az első dAppok tesztjei már a szeptemberben, az éles üzem indulását pedig októberre igérik

Az okos szerződések és a blokklánc technológia alkalmazása sokkal olcsóbbá és hatékonyabbá teheti a biztosítók működését, miközben transzparensebb, az ügyfelek számára is megbízhatóbb működést tesznek lehetővé. Az országban egyébként két hete jelentették be, hogy az állam is több milliárd dollárral száll be a blokklánccal kapcsolatos kutatás-fejlesztés finanszírozásába.

Square – skálázódjunk-e vagy sem?

A Square a világ egyik legnagyobb mobiltelefonos és kártyás fizetéseket lehetővé tevő és tranzakciókat feldolgozó szolgáltatója. A cég által benyújtott és most elfogadott szabadalom lehetővé fogja tenni, hogy a jövőben bármilyen pénznemben, akár kriptopénzben beérkező tranzakciókat is fel tudjanak dolgozni a vállalat termináljai.

Terveik szerint egy privát blokkláncot fognak létrehozni a rendszer futtatásához, melyen keresztül a bitcoin tranzakciókat is a bankkártyás fizetések sebességével, gyakorlatilag azonnal jóvá tudják majd írni a kereskedők részére, ezzel kiküszöbölve a hosszú várakozási időket.

A kriptopénzeket érő egyik leggyakoribb kritika, hogy kizárólag HODL-ra, spekulációra alkalmasak, a hétköznapokban viszont használhatatlanok. A Square támogatásával az elfogadóhelyek száma nagyságrendekkel növekedhet meg, ami fundamentálisan tovább fogja erősíteni a kriptopénzek pozícióját.

Az olyan egyszerűsített fizetési megoldások, mint a Square mostani szabadalma vagy az online fizetést lehetővé tevő Coinbase Commerce plugin megjelenése után felmerülhet a kérdés, hogy kell-e még amiatt aggódnunk, hogy a bitcoin és több népszerű kirptopénz lassú tranzakciós időkkel, skálázódási problémákkal küzködik, melyek sokak szerint akadályoznák a szélesebb körű elterjedésüket. A hétköznapi felhasználók számára a kényelem és a könnyű használhatóság a legfontosabb, nem pedig az ezt lehetővé tevő technológia.

Péntek este…

…kerül sor az első Kripto Akadémia találkozóra, mely a Corvin-negyed metróállomástól pár perc sétára található Élesztőházban (1094, Tűzoltó utca 22.) kerül megrendezésre. További részleteket a Facebookon és Admiral vonatkozó posztjában találhattok.

Utolsó Emlékeztető: meetup pénteken!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img