PwC: ötből négy vállalat hasznosította a blokkláncot

spot_img

Pozitív eredményekkel szolgált a PwC, a négy nagynak nevezett könyvvizsgáló óriáscég egyikének legutóbbi kutatása. A kutatás a válalati blokkláncok használatát és az arról alkotott véleményeket összegezte. Az egyik legmeglepőbb megállapításuk szerint a megkérdezett 600 felsővezetői beosztásban dolgozó ügyfelük 84%-a aktívan dolgozik valamilyen blokkláncfejlesztésen.

A 16 különböző országból származó válaszadók:

  • 15%-ának már van egy működő blokklánca
  • 10%-a pilot programban teszteli
  • 32%-a dolgozik a fejlesztésén
  • 20%-a kutatásokat végez a témában
  • 7%-a leállította a fejlesztést.

A kutatásba bevont vállalatok majdnem fele a pénzügyi szektorból került ki. Nagyobb súlyt képviseltek még az energia- és az egészségügyi szektor, valamint az ipari termelés vezető beosztású képviselői.

A világ országai közül a blokkláncok fejlesztésében az Egyesült Államok és Kína tűnik úttörőnek. A megkérdezettek szerint a következő 3-5 évben Kína veszi majd át az iparágon belüli elsőbbséget.

A PwC a blokkláncokkal kapcsolatos aggályokról is megkérdezte a vezetőket. Ennek eredményeiből kitűnik, hogy szerintük a további adoptációt leginkább a törvényi bizonytalanság, a bizalom hiánya és az egyes hálózat együttműködése hátráltatja.

(PwC)

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img