India központi bankja blokklánc divíziót indít

spot_img

Tegnap írtunk arról, hogy Ausztrália nemzeti blokklánc platformot épít, ezzel megteremtve a kontinesnyi ország vállalkozásainak az okosszerződések használatának lehetőségét. Újabb óriási gazdaság, India tesz lépéseket az innováció felé. India ugyan még nem tervezi egy nemzeti platform létrehozását, a központi bank azonban blokklánc divízióval gazdagítja tevékenységét.

Ausztrália nemzeti blokklánc platformot épít

Az új munkatársak feladata nem csupán a blokklánc alkalmazási lehetőségeinek feltérképezése, emelett természetesen kriptopénzekkel is foglalkoznak majd. Mindezek mellett a manapság elmaradhatatlan Mesterséges Intelligencia (MI) is a profil része lesz.

A szervezetet vezető hivatalnok kiléte egyelőre nem ismert, azt azonban egy közleményben elárulta a központi bank, hogy feladatuknak érzik a terület megismerését annak érdekében, hogy megfelelő szabályozással állhassanak elő.

Konfliktusoktól sem mentes a folyamat, a központi és a takarékbank a legfelsőbb bíróság előtt kűzd meg a blokklánc mint új gazdasági terület ellenőrzési jogáért. Úgy tűnik, komoly potenciált látnak az ázsiai ország meghatározó szereplői a bitcoin és az egyéb kriptopénzek lelkét adó technológiában.

Ha most szeretnél bitcoint, litecoint, ethereumot vagy ethereum classicoit vásárolni, mi a Coinbase használatát javasoljuk. Ha magyar nyelvű szolgáltatást keresel, akkor a Coinbase-nél jóval nagyobb kínálattal rendelkező Coincash-t ajánljuk, mindkettő megbízható és könnyen használható.

Fordulatként hat a mostani hír, idén áprilisban ugyanis rendeletben tiltották meg az ország pénzügyi szervezeteinek, hogy kriptopénzekkel foglalkozó cégeknek nyújtsanak szolgáltatásokat. Ez természetesen rosszul érintette az indiai kriptopénz piacot, sok cég kényszerült a szürke zónába, többen próbálták elérni a tilalom feloldását, sikertelenül.

A kormányzat nem egységes a kérdésben, a hírek szeirnt sok magas rangú tisztségviselő támogatja a területet. Sőt, a helyi valuta, a rúpia “kriptopénzesítése” is felmerlt, az elképzelés szerint “Lakshmi” néven születne az ország hivatalos kriptopénze.

Lakshmi indiai istennő

A prosperitás és gazdagság, jószerencse istennőjéről van szó, ő osztja el a szükséges javakat az emberek között.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img