Az októberi fork után csökkenni fog az Ethereum bányászok jutalma

spot_img

Egy ma meghozott döntés értelmében, az októberben érkező Constantinople hard fork után 3-ról 2 ethereumra fog csökkeni a bányászok jutalma. Az EIP-1234 módosításban az úgynevezett jégkorszak bevezetését is 12 hónappal elhalasztották.

A jégkorszak az az átmeneti állapot lesz, mely során az Ethereum Proof of Work-ről, Proof of Stake konszenzusra vált. Ebben az időszakban mesterséges módon, folyamatosan nehezíteni fognak a bányászathoz szükséges algoritmus megoldásán, így érve el, hogy egy bizonyos ponton már a legkorszerűbb eszközökkel is lehetetlenné váljon a PoW bányászat és az Ethereum hálózat teljes egészében PoS-re váltson. A jégkorszak bevezetése a mai nappal 2019 telére csúszott.

A jutalom csökkentésével az ethereum utánpótlása 33%-kal fog visszaesni, ami jótékony hatással lehet az árakra. Ugyanakkor egyesek szerint az ilyen döntések nevetségessé teszik azokat az állításokat, hogy az Ethereum decentralizált, hiszen jellemzően csak egy szűk kör dönt ezekről a folyamatokról. Más elméletek szerint pedig a jutalmak csökkentése egy kétségbeesett próbálkozás lehet az ethereum zuhanó árfolyamának stabilizálására. A piac reakciójából hamarosan kiderül kinek volt igaza.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img