A Brave az egyik legfontosabb kriptopénz projekt

spot_img

Brendan Eich a Mozilla Firefox társalapítója, a JavaScript feltalálója, ma pedig a Brave Software és a  CEO-ja. A koma igazi legenda, ez pedig az új böngésző minőségén, fejlesztési ütemén, mérföldkövein és zseniális brandingjén is nyomon követhető.

Jelen bejegyzés apropója, hogy az alapító twitterjén tette közzé az aktuális számaikat, melyek magukért beszélnek:

4 millió havi aktív felhasználó, 21.000 jóváhagyott csatorna (automatikusan támogatható felület, ezek közül egy a Kripto Akadémia is), 26000 kiadói fiók. Év végére 5 millió, jövő év végére 12 millió aktív felhasználót céloznak, és bevezetésre kerül a már meglévő értékajánlat mellé a legfontosabb: a felhasználók tokent kereshetnek, ha engedélyezik a jóváhagyott reklámok megjelenítését az alapértelmezettként totális reklámblokkolást kínáló felületen.

A reklámozó cégek, kiadók csak BAT tokenben fizetnek a reklámokért. Minél több a felhasználó, annál drágább a reklám, annál erősebb a nyomás a BAT árfolyamon, annál értékesebbek a felhasználóknak és tartalomgyártóknak automatikusan osztott tokenek.

A Brave és BAT együtt az egyik legfontosabb kriptopénz projekt, mert

  • Nincs internetező, aki szereti a reklámokat, a 40 millió AdBlock használó mind potenciális Brave használó
  • Az internetezőknek elegük van az adataik, böngészési szokásaik, beszélgetéseik “bányászatából”
  • BAT kriptopénz nélkül nincs Brave
  • A Brave megreformálhatja az online hirdetések világát, tisztábbá, átláthatóbbá teheti azt
  • Rengetegen a rendszertokenen keresztül fognak először kriptopénzzel találkozni
  • Kizárja a harmadik felet a netes hirdetésekből. A hirdetők nekünk, felhasználóknak fizetnek az engedélyezett reklámokért
  • Két éven belül komolyan húzni fogják a Google bajszát, ez már magában megéri, hogy drukkoljunk nekik

A legnagyobb kritika a fent vázolt üzleti modellel szemben az, hogy az emberek azért használnak adblockot, mert semmilyen reklámot nem akarnak. Nem mindegy azonban, hogy ingyen tolják az arcunkba a reklámokat, és időt vesznek el az életünkből vele, vagy van választási lehetőségünk, és mi magunk döntünk úgy, hogy tartalomfogyasztás közben töredékmásodperceket monetizálunk és cserébe értékkel bíró tokeneket kapunk.

A Brave letöltése a hivatalos oldalról lehetséges.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img