Napirenden a kriptopiac az Európai Unió Tanácsának hétvégi ülésén

spot_img

Szeptember 7-én, Bécsben tartják az Európai Unió Tanácsának berkeibe tartozó ECOFIN informális tanácskozását. Hivatalos nevén a Gazdasági és Pénzügyek Tanácsa az EU tagállamainak gazdasági minisztereit tömöríti. A Tanács soros elnökségét ebben a félévben Ausztria tölti be, így Bécs látja vendégül ezt a kétnapos informális tanácskozást.

A Bloomberg kezébe került vázlatok alapján úgy tűnik, hogy a szeptember 7-i plenáris ülésen szó esik majd a kriptopénzekről is. Egyelőre annyit tudunk, hogy a növekvő érdeklődés miatt szükség van a kriptopénzek kapcsán annak kitárgyalására, hogy milyen szabályozásokra volna szükség.

A vázlat szerint az indoklás között helyett kapott a kriptopénzek átláthatatlansága, a pénzmosás lehetősége, adóelkerülés és terrorizmus finanszírozásával kapcsolatos aggályok.

Legutóbb az Európai Unió kormánya és végrehajtó szerve, a Bizottság döntött úgy, hogy figyelni fogja a kriptopiac alakulását és ha úgy ítélik, hogy szükség van a piac szabályozására akkor a többi szervvel együttműködésben megteszik a megfelelő lépéseket.

A hétvégén ülésező Európai Unió Tanácsa a Parlamenttel együtt az EU döntéshozó és jogalkotó szerve, valamint általános politikai irányelveket is meghatároz. A Tanács a tagállamok érdekeit igyekszik érvényre juttatni, az informális üléseknek pedig fontos szerepe van az egyes tagállamok szakminiszteri véleményeinek feltérképezésében és konszenzusra juttatásában.

Ha kriptopénzeket szeretnél vásárolni és magyar nyelvű szolgáltatást keresel, mi a Coincash használatát javasoljuk. Könnyen használható, megbízható eszközről van szó, jelentős választékkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img