Bittrex: viszlát Bitcoin Gold

spot_img

Bár a nyári szünet csak ma ért véget, a Bittrexnél mégis úgy döntöttek, hogy kicsengetnek a Bitcoin Goldnak és szeptember 14-től eltávolítják a tőzsdéről. Mivel a BTG forgalmának nagy része ázsiai tőzsdéken bonyolódik, a Trex kiesése nem feltétlen jelenti majd az árfolyam drasztikus csökkenését, bár jót sem fog tenni a coin hírnevének.

A döntés hátterében még a májusi Bitcoin Gold ellen elkövetett 51%-os támadás áll, mely során a Bittrexen keresztül költöttek el kétszer 12 372 BTG-t, akkori árán több mint 600 000 dollárt. A tőzsde az így keletkezett kárának megtérítését kérte a BTG fejlesztőitől, akik ennek a követelésnek csak a felét fizették ki, a másik felére pedig egy hosszabb távú megállapodást szerettek volna kötni, amit a Trex elutasított. A támadás óta a BTG árfolyama több mint 50%-al, 21 dollárig esett vissza, korábbi 474 dolláros csúcsához képest pedig már 95%-os mínuszban van.

A Bitcoin Gold 2017 egyik legfelkapottabb Bitcoin forkja volt, melyet a bányászat demokratizálásának érdekében hoztak létre. Ezt egy olyan algoritmus-beli változtatással érték el, mely megakadályozta hogy a specializált bányász hardverek eredményesebben hozhassanak létre új coinokat, mint az otthoni számítógépek.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img