Oroszország: elkoboztak 22 automatát

spot_img

A BBFpro nevű oroszországi kriptovállalat 22 automatát működtetett az ország 9 városában. Egészen augusztus 31-ig. Azon a napon ugyanis a rendőrség az összes szerkezetet lefoglalta, bármiféle előzetes figyelmeztetés, felhívás vagy értesítés nélkül.

A BBFpro hivatalos oldalának ATM térképe

Artem Bedarev, a vállalat CEO-ja úgy nyilatkozott egy helyi médiának, hogy a konfiskáló parancsot egyenesen a Főügyészségtől kapták a rendőrök. Kérésére az ügyészség csak annyit tudott hozzáfűzni, hogy az átvizsgálás legalább hat hónapig tart majd és csak akkor szolgáltatják vissza, ha ezzel végeztek.

Állítólag a hatóságokat a BBFpro adózása, átváltási árfolyamai és a KYC (vásárló azonosítás), valamint az AML (pénzmosás elleni fellépés) intézkedéseinek részletei érdeklik. Az Orosz Központi Bank óvatos kommentárja legalábbis erre enged következtetni.

A vállalat jogi képviselője, a digitális tér jogszabályainak szakembere, Sarkis Darbinyan elmondta, hogy nincs aktív tiltás a kriptopénzeket illetően, a vállalat pedig mindegyik törvényben lefektetett követelménynek megfelel, adót fizet és azonosítja vásárlóit is.

Az ügyvéd álláspontjára hivatkozva a BBFpro feje fellebbezést szeretne indítani, ugyanis a lefoglalások súlyos gazdasági és reputációs veszteséget jelentettek a cégnek.

Úgy tűnik Oroszország bekeményít, ami az alternatív fizetőeszközöket illeti. Az új tervekről alább olvasshatsz egy rövid összefoglalót:

Oroszország kriminalizálná a nem bejelentett kripto-tranzakciókat

Ha kriptopénzeket szeretnél vásárolni és magyar nyelvű szolgáltatást keresel, mi a Coincash használatát javasoljuk. Könnyen használható, megbízható eszközről van szó, jelentős választékkal.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img