Érdemes-e most ethereumot venni?

spot_img

A közemúltban több fontos dolgot is bejelentettek az Ethereummal kapcsolatban. Arról nálunk is olvashattatok, hogy októberben érkezik a Constantinople hard fork, mellyel többek között 3-ról 2 ethereumra csökken majd a bányászok jutalma.

Ugyancsak a héten jelentették be, hogy a Chicagói CBOE (ami hamarosan saját Bitcoin ETF-el léphet a piacra) még idén egy ethereum alapú, határidős kereskedésre lehetőséget adó terméket készül bevezetni. A CBOE tavaly decemberben indította el bitcoin határidős piacát, melyet akkor olyan mértékű érdeklődés övezett, hogy az indulást követő pillanatokban teljesen megbénult a tőzsde weboldala.

Ez pontosan 1 héttel azelőtt történt, hogy a BTC árfolyama elérte közel 20 000 dolláros csúcsát és a mai napig rengeteg vita folyik arról, hogy ez a tőzsdei termék vajon milyen szerepet játszhat a bitcoin azóta is tartó mélyrepülésében. A CBOE határidős piaca dollár alapú, vagyis ahhoz hogy valaki fogadhasson a bitcoin jövőbeli árára, nem kell hogy maga is BTC-vel rendelkezzen. Ez főleg azoknak kedvez, akik szkeptikusak a kriptopénzekkel szemben (shortolók), hiszen aki hisz a jövőjükben az valószínűleg maga is rendelkezik ezekkel és nem egy helyettesítő terméken keresztül fekteti ebbe a pénzét.

Az ETH szempontjából ez azt jelenti, hogy a jövőben sokkal egyszerűbbé válik majd az ethereum shortolása és ezért már vannak akik azt találgatják, hogy a történelem vajon megismétli-e önmagát és az ether árfolyamát is a földbe döngöli-e a határidős piac megnyitása.

Az ETH/BTC grafikonjára tekintve egyébként azt láthatjuk, hogy nagyon közel járunk a tökéletes beszálló ponthoz:

A háromszöget formázó trend alja 2016 vége, felső része 2017 közepe óta formálódik. Jelenleg 5-6%-al járunk ennek a háromszögnek az alsó része fölött, egy olyan sávban, mely 2017 márciusa óta már több alkalommal is támaszként szolgált az ethereum számára. A bitcoin jelenleg is tartó menetelése miatt a piac egyelőre még gyengélkedik, de ha a pénz ismét elkezd az altok irányába vándorolni, az ETH-nek most minden esélye meglehet a trendfordulóra. A grafikonon 3 jelentősebb zónát jelöltünk be, melyek korábban már többször ellenállásként vagy támaszként szolgáltak. A legpesszimistább esetben ~35%, a legoptimistább változatban pedig 100%-nál is nagyobb emelkedésre lehet most kilátás. Az ethereum jelenlegi gyengélkedése miatt ugyanakkor érdemes nagyon odafigyelni. Amennyiben további zuhanna az árfolyam, a háromszögből való kilépés további vérfürdő előjele lehet.

Az ETH/USD grafikon szintén hasonló képet mutat és 450-500 dollár körüli csúcsot vetít előre:

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img