Titkos szoftverrel követné nyomon a tranzakciókat a japán rendőrség

spot_img

Japán közszolgálati médiatársaságára hivatkozva közölte a CryptoSlate, hogy a japán rendőrség egy olyan szoftverről tett bejelentést, amivel a jövőben a blokkláncon folyó tranzakciókat követik majd nyomon.

A hamarosan élesítésre kerülő szoftverrel a rendőrség a pénzmosás és az illegális kereskedelem visszaszorítását várja. A szoftver fejlesztőjét, nevét és részleteit is érthető módon teljes homály fedi.

Felhasználását tekintve a szoftver kigyűjti majd a gyanúsnak vélt tranzakciókat és azt összeveti majd a legális tőzsdék tranzakcióival. A Japánban legálisan működő tőzsdék mindegyikében kötelező a KYC, azaz a felhasználó okmányokkal történő azonosítása. Az ilyen módon személyekhez köthető tranzakciók alapján a rendőrség képes lesz feltérképezni az illegális pénzmozgásokat.

Az anonim pénzmozgásokat lehetővé tévő kriptopénzek, mint a Monero, Dash és Zcash Japánban nem cserélhető legálisan a tőzsdéken.

Az új szoftver fenntartása és fejlesztése állítólag 315.000 dolláros éves költséggel jár majd, így az ügynökség a belügyminisztérium költségvetéséből nagyobb részt fog követelni a következő pénzügyi évre.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img