Itt az első saría kompatibilis kriptotőzsde!

spot_img

Első kriptopénz vásárláshoz a Coinbase felületét ajánljuk, könnyen használható és megbízható eszköz.

FICE – First Islamic Crypto Exchange, azaz Első Muszlim Kriptotőzsde nevet kapta a világ első sariával összhangban működő kriptopénzes tőzsdéje. Az ötlet és a fejlesztés egy egyesült arab emírségekbeli ADAB Solutions nevű társaságtól származik. A vállalat missziója, hogy egy iszlám pénzügyek elveit tiszteletben tartó platform segítségével megszólítsa az 1,8 milliárdot számláló potenciális muszlim érdeklődők piacát.

“Ez lesz az első projekt, aminek tranzakciói az iszlám pénzügyekkel összhangban működnek majd és a vallásától függetlenül nyitva áll minden érdeklődő előtt.”

-áll a  társaság PR közleményében

Az ADAB Solutions szerint a kriptopiacon fellelhető ellentmondások és általános bizonytalanság arra kényszerítette a muszlim közösséget és a muszlim befektetőket, hogy kiváró pozícióra helyezkedjenek. A FICE-nek hála már létezik a sária szigorú erkölcsi normáinak megfelelő pénzügyi megoldás a számukra.

Abból a célból, hogy a vallási előírások maradéktalanul betartásra kerüljenek, a társaság egy saría tanácsadási testületet működtet. A tanácsban iszlám pénzügyi és vallásjogi szakemberek egyeztetik össze a tőzsde működését a sária elveivel.

Az ADAB Solutions csapata

A FICE tőzsde natív tokenje az ADAB lesz, ennek ICO-ja jelenleg is tart. A publikus árusítás a hónap végén kezdődik.

Az iszlám pénzügyi jog ma a muszlim skolasztikusok által leírt alapelveket igyekszik összhangba hozni a globális kapitalizmussal. Az iszlám pénzügyben tilos a kamatszedés, a pénznek csupán az értékcserében, megőrzésben és értékmérésben lehet szerepe. Például egy iszlám bank nem hitelt nyújt, hanem az igénylővel közösen vásárol egy eszközt vagy együtt vállalkozik vele, majd megengedi, hogy az ügyfél egy futamidő alatt fizesse vissza az értékét. Ezért pedig nem számol fel kamatot a bank, csak a saját költségeit fedező jutalékot.Rengeteg nüansza mellett egy iszlám pénzügyi jog alapján működő pénzintézet csak meghatározott célú vállalkozásoknak nyújthat segítséget, így pl. szerencsejátékkal vagy alkohollal kapcsolatos üzletekben sem vehet részt.

(PRnewswire)

 

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img