A Barcelonával és Messivel hirdet a Sirin

spot_img

A Sirin Labs készülő, “Finney” névre hallgató blokklánc alapú mobiltelefonjáról márciusban számoltunk be először. Később az is kiderült, hogy a most induló reklám kampány arca a világhírű futballista, Lionel Messi lesz.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=Fd8cKXNeRcA

 

A Sirin a telefon fejlesztését tavaly nyáron jelentette be, decemberben tartott ICO-juk pedig hatalmas sikert aratott: közel 158 millió dollárt gyűjtöttek a terveik megvalósítására.

A 47 centért értékesített tokeneket alig egy hónappal később már 3.5 dolláros áron is eladhatták a befektetők, de a január végi óta csúcs óta őket sem kímélte meg a medve piac és jelenleg az ICO ár ötödéért, 9.5 centért is hozzájuthatunk 1 SRN-hez. Ha kicsit közelebbről is szemügyre vesszük a grafikont jól látható, hogy augusztusban támaszt talált magának az árfolyam, és innen egy 40%-os emelkedéssel elrugaszkodva egy azóta is tartó, konszolidáló oldalazó mozgást végez. A jelenleg formálódó alakzat arra enged következtetni, hogy a token még ebben a hónapban egy újabb lépést tehet majd felfelé.

Ennek katalizátora a legfrissebb tweetjükben említett, CNBC-vel készült riport is lehet, mely az elkövetkező két hét során kerülhet adásba az ismert televíziós csatornán.

Mivel a novemberi piacra lépés egybe esik a BAKKT várható indulásával, nem kizárt hogy egy alapvetően felfokozott hangulatú piac fogadhatja majd az érkező Finneyt, ez pedig egy nagyon jó kockázat/nyereség arányú lehetőséggel kecsegtet (a korábbi csúcs elérése a jelenlegi árhoz képest 36-szoros növekedést jelentene).

Megjegyzés: Miközben a Sirint tanulmányoztam, nem találtam meggyőző érvet a SRN tokenek hosszútávú tartására vásárol. A felhasználási módok között például a telefonra írt alkalmazások megvásárlását említették, vagyis egy önálló ökorendszert építenének a telefon és az azt meghajtó operációs rendszer (Sirin OS) köré. Amennyiben sokan használnák a telefont, az tényleg értéket adna a forgalomban lévő tokeneknek, de véleményem szerint ez jelenleg egy nagyon kockázatos befektetés lenne, hiszen a mobilgyártók piacán így is rendkívül kiélezett a verseny és már több prémium márka (HTC, Huawei, Samsung) felöl érkeztek olyan hírek, mely alapján biztosra vehetjük hogy ők is be fognak lépni a blokklánc alapú telefonok piacára. 

A cikkben feltételezett árfolyam növekedésre kizárólag a novemberben piacra lépő Finney körüli médiavisszhang miatt számítok. Mielőtt SRN-t vásárolnátok, azt tanácsolom olvassatok utána a tokennek és vegyétek figyelembe, hogy ez egy rövid távú, kockázatos, erősen spekulatív befektetés. 

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img