“A SEC egymaga teszi tönkre a fejlődés következő lépcsőjét”

spot_img

Éles kritikát fogalmazott meg a SEC-el, vagyis az amerikai tőzsdefelügyelettel szemben a techvilág egyik ismert arca, Michael Arrington. A TechCrunch Disrupt nevű hírhedt San Fransicó-I konferencián elhangzott interjú alapján Arrington attól fél, hogy az Egyesült Államok lemarad egy új technológiai lépcsőfokról, köszönhetően a SEC határozatlan fellépésének.

Michael Arrington kaliforniai informatikus és befektető, leginkább a techvilágban népszerű TechCrunch magazin egyik alapító tagjaként ismerik. A Szilícium-völgy világával foglalkozó sajtótermék életében ma már csak íróként vesz részt, kockázati tőkés és egyéb informatikai vállalkozásai után jelenleg az Arrington XRP Capital nevű alapkezelő vezetéséből él. A Wired és a Forbes az internet legmeghatározóbb nevei közé sorolta őt, valamint a TIME Magazine világ legbefolyásosabb emberei listáján is feltűnt.

Az Arrington XRP vezetőjeként arról beszélt a TechCrunch közönsége előtt, hogy befektetései mindössze 10-20 százaléka köthető az Egyesült Államokhoz, miközben 80-90 százalékát Ázsiában, Európában és Izraelben működik, mert ezeken a helyeken már olyan szintű vállalkozói környezetet tudnak biztosítani az intézmények, amik megfelelnek egy blokklánc vállalkozásnak.

“Itt [az Egyesült Államokban] nincs ilyen. Túl sok a szabályozatlanságból fakadó bizonytalanság, ráadásul az adó- és a bevándorlás terhei is mind megnehezítik a dolgokat. Nem beszélve a szövetségi kormány jelenlegi hozzáállásáról a bevándorlást illetően. A cégek inkább azt mondják “le van szarva” és ott maradnak Szingapúrban, Izraelben vagy Európában.”

Arrington szerint a SEC-nek össze kéne szednie magát, mivel ha 1994-1995 körül azt tették volna az internettel, amit most a blokklánccal, akkor ők – értve ez alatt az egész Szilícium-völgyet és a hozzá kapcsolódó kultúrát, most nem az USA-ban, hanem Shanghaiban lennének. Arrington felhozta, hogy a tény, hogy az internet ma nagyon amerikai-centrikus az csak az ország gazdasági hasznára vált, most pedig az fenyeget, hogy sok fejlesztés nem az USA-ból nő majd ki.

Ha kereskedni szeretnél kriptopénzekkel, a Binance rendszerét javasoljuk, megbízható és könnyen használható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img