Mikor fogja átvenni a bitcoin a fiat pénzek helyét?

spot_img

Sok elmélet született már arról, hogy mi lesz a kriptopénzek jövője. Egyszer vajon tényleg átveszik a fiat pénzek szerepét? Talán meglepő lehet, de a bitcoin ezt bizonyos értelemben már meg is tette.

A Trading Economics weboldalán 196 ország, több mint 20 millió gazdasági mutatója között böngészhetünk. Az általuk készített adatbázis alapján elmondható, hogy a bitcoin többet ér, mint a világ legtöbb országának forgalomban lévő pénzmennyisége. Kizárólag Oroszország, Svájc, Japán, Kína és az Egyesült Államok előzi meg ebben Satoshi vízióját.

Ezzel azonban még mindig messze elmarad a világ legnagyobb vállalatainak értékétől, melyek listáján az 1.07 billió dollárra becsült Apple az első. Ahhoz hogy őket is megelőzze, 1 BTC-nek legalább 62 006 dollárt kellene érnie. Ehhez sokkal szélesebb körű elterjedésre és a felhasználók számának további növekedésére lenne szükség. Hogy jelenleg hányan használhatnak bitcoint világszerte, azt pontosan senki sem tudja megmondani, de az onchainfx kriptopénz elemző oldal az elmúlt 24 órában 666 558 aktív bitcoin tárca címét rögzítette.

A Coindance / Localbitcoins statisztikái szerint egyébként még hazánkban sem túl számottevő az érdeklődés a bitcoin iránt. Heti szinten alig pár millió forintos(1-5 BTC) utcai forgalomról beszélhetünk.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod. Köszönjük!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img