Új, kriptopárti tag az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyeletnél

spot_img

Lassan már nap sem telhet el amerikai szabályozással, és főleg az Amerikai Értékpapír- és Tőzsdefelügyelettel (SEC) kapcsolatos hírek nélkül. A szervezet jelentőségét a kriptós közösség szempontjából az adja, hogy náluk pattog a labda a messiásként várt Bitcoin ETF indításának engedélyezésével kapcsolatban.

“A SEC egymaga teszi tönkre a fejlődés következő lépcsőjét”

Nem megyünk bele századjára az ETF témába, azonban arról, hogy Felügyelet 5 tagú döntéshozó testületébe most egy új, kriptopárti tag kerül, érdemes ejteni néhány szót: Elad Roisman kinevezésével többségbe kerültek a kriptopénzek az amerikai pénzügyi rendszerben történő integrálását támogató tagok 3:2 arányban. Jay Clayton, a SEC igazgatója változatlanul inkább elutasító.

Az általunk olvasott források szerint az új tag fő feladatai a részvénybrókerek és ügyfeleik viszonyának szabályozásával kapcsolatos átalakítások, valamint a SEC kriptopénzekkel kapcsolatos víziójának megújítása lesz. A piac nem reagált a hírre, a befektetők valószínűleg nagyon unják már a SEC és ETF témát, ráadásul mindenki a sebei nyalogatásával van elfoglalva a legutóbbi tizenszázalékos kriptopiaci mészárlás után.

Az új tag

Elad Roisman 2014 óta a az amerikai Szenátus Banking, Housing, and Urban Affairs bizottságában dolgozott. Vezető tanácsadóként legfontosabb eredménye egy korábbi, 2010-es hibás intézkedés visszavonása és azt azt kiváltó szabályozás kidolgozása és elfogadtatása volt. Dolgozott már a New York-i értéktőzsdénél, menő ügyvédi irodánál, és volt korábbi SEC igazgató tanácsadója is, fintech (pénzügyi technológia) innováció és kisvállalkozások témában.

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img