A Coinbase duplázta a dolgozóinak számát

spot_img

És a “kriptopénz tokenek kereskedelmének New York-i Értéktőzsdéje” lesz.

A Business Insider cikke szerint az általunk is ajánlott amerikai Coinbase, a világ legnagyobb kripto brókere szeptember elejére elérte az egyik 2018-ra kitűzött célszámát: A munkavállalói létszám 500 főre növelését.

2017 őszén és telén a Coinbase legnagyobb problémáit pont a létszámhiány okozta. Nem voltak képesek lépést tartani az árfolyamrobbanás okozta ügyfélnövekménnyel, a panaszkezelés és a vásárlók egyéb támogatása rettentően belassult, ráadásul a folyamatos tűzoltás közben több száz embert toborozni és betanítani lehetetlen volt. Gyakran lehetett hallani meg nem érkező utalásokról, hetes késéssel reagáló ügyfélszolgálatról és hatóságokhoz érkező több száz panaszról. A hisztéria alábbhagyásával aztán sikeresen rendezték soraikat, mostanra stabil, és a korábban megszokottnak megfelelő szolgáltatást nyújt a platform.

coinbase brian armstrong
Brian Armstrong, vezérigazgató

Az, hogy a cég a tőzsdei szolgáltatás mellett számos más területen is aktív, köztudott. Eddig azonban arról nem sokat hallottunk, hogy a Coinbase CEO-ja, Brian Armstrong szerint a jövőben minden cég, amely pénz szeretne gyűjteni vagy tőkét bevonni (vállalatok, startupok, jótékonysági szervezetek, nyílt forráskódú projektek, stb.) kereskedhető tokent fog kibocsátani. A Coinbase lesz a híd ezek felé a hagyományos, nemzetállami pénzek irányából.

Andreas Antonopoulos Internet of Money könyveiben szintén a tokenizáció széleskörű elterjedését vizionálja. Nagy kérdés, hogy az állam hogyan fog viszonyulni a kérdéshez. Értékpapírnak fognak ezek a tokenek számítani, vagy sem? A tokenizáció óriási gazdasági jelentőséggel fog bírni, melyet az államnak lefojtás helyett támogatnia kell.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img