Részvénykibocsátásra készül a Robinhood tőzsdei és crypto app

spot_img

A népszerű részvény és kriptopénz kereskedő app CEO-ja tegnap beszélt San Franciscóban, a TechCrunch Disrupt SF rendezvényen a cég jövőbeli terveiről. A felhasználóbarát kezelőfelületen kívül a Robinhood app legnagyobb értékajánlata az ingyenes kereskedés.

Az 5 éves startup tavaly áprilisban már három befektetési körön volt túl, és 1,3 milliárd dolláros értékeléssel rendelkezett, egy évre rá pedig már 5,6 milliárdnál járunk a következő kör után. A gyors növekedés elméletileg megalapozott, a kereskedés ugyan ingyenes, de a Robinhood Gold (duplájára növelhető a rendelkezésünkre álló pénzmennyiség, egyszeri, arányos havidíjból) szolgáltatás már fizetős, ebből pedig most van annyi bevételük, hogy a befektetők továbbra is optimisták.

Újdonságok a Robinhood háza táján

A fejlesztés pedig nem áll meg, jöhet a Wall Street bevétele. A cég CFO-t, pénzügyi igazgatót keres, és folyamatos szabályozói ellenőrzések mellett készülnek a nyilvános részvénykibocsátásra (IPO = Initial Public Offering). Az elméletileg ötmillió felhasználóval rendelkező Robinhood az ingyenességének köszönhetően komoly szálka a nagy testvér Coinbase szemében.

Kriptós körökben az egyik legnagyobb kritika a Robinhooddal szemben az, hogy az appban történt vásárlás után nem lehetséges a kiküldés saját tárcába. Valószínűleg a náluk történő vásárlással “papír kriptót” vásárlunk, mely mögött nem áll valódi, piaci vásárlás, ezáltal ez a kereslet “elveszik”. Ha ezek a kisbefektetők egy valódi kriptopénzzel kereskedő brókernél vagy tőzsdén vásárolnának, az hatással lenne az árfolyamokra is, míg jelen formában nincsen.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img