A Citigroup egy jogi kiskapuval hozná el a bitcoint a befektetők számára

spot_img

Egy jogi kiskaput kihasználva lépne be a kripto piacra a Citigroup, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankja. Belső források szerint a pénzintézet célja, hogy más prémium kategóriás bankokat megelőzve, elsőként rukkoljon elő egy bitcoin kereskedésre lehetőséget adó termékkel.

A Citi erre az úgynevezett ADR-eken keresztül lát esélyt, ami egy olyan letéti igazolás, amit a bankok bocsájthatnak ki külföldi vállalatok részvényeinek értékesítésére. Az ADR segítségével az amerikai állampolgárok olyan értékpapírokba is befektethetik pénzüket, amik máskülönben nem érhetőek el az ország tőzsdéinek kínálatában.

A Citi 1928 óta biztosít ilyen szolgáltatásokat és jelenleg is a világ egyik legnagyobb ADR kibocsájtója, így talán nem meglepő hogy éppen ők álltak elő ezzela kreatív megoldással. A szeptemberben esedékes ETF döntéssel, a novemberben induló BAKKT-al, a Coinbase és a Blackrock lehetséges együttműködésével és most már a Citi várható színrelépésével egyre kiélezettebb verseny folyik az első jogilag szabályozott, hagyományos befektetőket célzó, bitcoin alapú pénzügyi eszköz bevezetéséért.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img