A Citigroup egy jogi kiskapuval hozná el a bitcoint a befektetők számára

Megosztom

Egy jogi kiskaput kihasználva lépne be a kripto piacra a Citigroup, az Egyesült Államok harmadik legnagyobb bankja. Belső források szerint a pénzintézet célja, hogy más prémium kategóriás bankokat megelőzve, elsőként rukkoljon elő egy bitcoin kereskedésre lehetőséget adó termékkel.

A Citi erre az úgynevezett ADR-eken keresztül lát esélyt, ami egy olyan letéti igazolás, amit a bankok bocsájthatnak ki külföldi vállalatok részvényeinek értékesítésére. Az ADR segítségével az amerikai állampolgárok olyan értékpapírokba is befektethetik pénzüket, amik máskülönben nem érhetőek el az ország tőzsdéinek kínálatában.

A Citi 1928 óta biztosít ilyen szolgáltatásokat és jelenleg is a világ egyik legnagyobb ADR kibocsájtója, így talán nem meglepő hogy éppen ők álltak elő ezzela kreatív megoldással. A szeptemberben esedékes ETF döntéssel, a novemberben induló BAKKT-al, a Coinbase és a Blackrock lehetséges együttműködésével és most már a Citi várható színrelépésével egyre kiélezettebb verseny folyik az első jogilag szabályozott, hagyományos befektetőket célzó, bitcoin alapú pénzügyi eszköz bevezetéséért.

Ha rajtunk keresztül regisztrálsz partnereinkhez, azzal oldalunkat támogatod.

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel