Újdonságok a Robinhood háza táján

spot_img

Egy friss Greenhouse Inc. által publikált álláshirdetésre alapozva állítja a newsbtc, hogy a Robinhood egy újabb nagy dobásra készül.

Jelen pillanatban egy tapasztalt “kriptomérnököt” keresnek, ami a leírása alapján egy fancy neve a szoftverfejlesztőnek. A potenciális munkatárs feladata az lesz, hogy új fícsörökkel lássa el az egyre népszerűbb applikációt és weboldalt, többek között egy walletszolgáltatással is.

A Robinhood jelenlegi formájában nincs lehetőségünk arra, hogy bitcoint vagy ethereumot utaljunk a saját számlánkra, mindössze dollárért vehetünk kriptot, amivel aztán kereskedhetünk. Egy walletszolgáltatással történő lehetséges kibővítés azt jelentené, hogy repertoárjában felülmúlná a piaci óriásként számontartott Coinbaset. Tudniillik a Robinhood felületén nem csak kriptoval, hanem hagyományos értékpapírokkal is kereskedhetünk tranzakciós költség nélkül. Ha sikeresen beépítésre kerülne egy wallet, azzal a Coinbase minden funkcióját el tudná látni – és itt jön a lényeg – illeték nélkül.

Az utóbbi időben a Coinbaset sok kritika érte, amiért ügyfélszolgálata nem tud lépést tartani a megnövekedett igényekkel – az amerikai tőzsdefelügyelethez benyújtott panaszok száma már feltűnt a pénzügyi hatóságoknak is. Emellett alapvetően egy drága felületnek számít, cserébe viszont kezdőknek jól használható. Életszerű lehet, hogy a felhasználók nagyobb tömegei vándorolnak át a későbbiekben a Robinhoodra, aki a Coinbase-el ellentétben egyelőre nem a pénzéhes cégóriás képében tűnik fel.

A múlt héten nyilvánosságra került a Robinhood egy másik terve is. Meg nem nevezett forrásra hivatkozva a Coindoo azzal állt elő, hogy a csapat banki szolgáltatásokhoz szükséges licenszigényekkel fordult az amerikai hatóságokhoz. Állítólag a fintech vállalat saját platformján szeretne bevezetni egy takarékszámla szolgáltatást is, ehhez kellenek az amerikai szabályozók.

A Robinhood tavaly, a hype csúcsán robbant be a kriptovilágba, amikor a legnagyobb tőzsdék nem bírták az új felhasználók rohamát. A jutalék nélküli kereskedési lehetőség milliókat vonzott be. A Robinhoodról itt írtunk bővebben:

Robinhood fintech app: 363 millió USD tőkebevonás, újabb kriptós szolgáltatások jönnek

 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img