Robinhood fintech app: 363 millió USD tőkebevonás, újabb kriptós szolgáltatások jönnek

spot_img

A mostani bevonással az USA második legnagyobb cégértékelésű fintech (financial technology) startupja lett a 2013-ban, két orosz származású, a Stanfordról kikerült figura által alapított Robinhood. Eredetileg csökkenteni akarták a tőzsdei kereskedés költségeit és ehhez egy ingyenesen használható okostelefon appot álmodtak meg eszköznek. A dolog bevált: 4 millió felhasználójuk nagy része ingyenesen használja az app szolgáltatásait, a cég ráadásul papíron mostanra 5,6 millárd dollárt ér.

Új szintre emelték a “To the Moon”-t

A kriptós szolgáltatások indulásakor ezzel a videóval indítottak, ami egyrészt alápakol a kriptopénzes közösség egojának, másrészt a most aktuális második ’80-as évek kötelező zenei irányzata, a synthwave szolgáltatja az alapot a videón végén csúcsosodó “együtt a Holdig jutunk” (árfolyamok várt, robbanásszerű emelkedésére utaló kriptós insider joke) mondanivalóig. 24/7-ben, költségek nélkül jutunk a Holdig.

Ingyenes, menő

De egyelőre ez amellett is, hogy egyelőre csak az USA-ban vannak jelen, korlátokkal jár. Amikor áprilisban elindult a kriptopénz – vásárlás-eladás az appon belül – szolgáltatásuk, az app felhasználóinak számában komoly ugrás következett be. Ez egyértelműen jelezte, hogy szemben a Coinbase nagyon nem ingyenességével, rengetegen érdeklődnek az ingyenes vásárlás-eladás iránt. Nyilván, hiszen ki akarna fizetni azért, amiért nem muszáj? Csakhogy itt egyelőre az a bökkenő, hogy a megvásárolt kriptókat tartani vagy eladni lehet, kiküldeni nem. Magyarra fordítva úgy tudják ingyenesen kínálni a jelenlegi szolgáltatást, hogy a userek valójában nem birtokolnak kriptopénzt, sőt az is valószínű, hogy a withdraw funkció bevezetéséig a cég sem, mert miért tartanának?

Klasszikusan az a helyzet, hogy az emberek egy részét egyelőre nem is érdekli, hogy van-e kriptójuk vagy nincs, hiszen csak pénzt akarnak keresni. A mi feladatunk – a miénk és a Tied, kedves Olvasó – hogy minél több embert megismertessünk a bitcoin és a kriptopénzek értékajánlatával és víziójával egy jobb világ érdekében.

Egyelőre 10 amerikai államban érhető el a kriptós szolgáltatás, amelyet folyamatosan növelnek. A mostani bevonással újabb ingyenes szolgáltatások fejlesztésére (például új kriptopénzek elérhetővé tételére), a customer support élmény javítására és a fejlesztői kapacitás növelésére nyílik lehetőség úgy, hogy a jelenlegi üzleti modellen nem változtatnak. Bevételeik egyedül a prémium szolgáltatásaikból vannak, a rengeteg friss pénzzel egyértelműen a felhasználószám további növelésére és a userek elégedettségére fognak fókuszálni, nem új bevételi csatornákra.

A weboldalukon nem érhető el infó világszintű terjeszkedésről, valószínűleg annak a fának olyan vastag a törzse egy ennyire szabályozott (tőzsdei, határidős, opciós, kriptós stb. kereskedés) területen, hogy nem érdemes egyelőre a baltát belevágni, amíg az USA-ban van növekedési potenciál.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img