Local Bitcoins
Összpontszám: 6.6 / 10

Regisztrálj az Local Bitcoins oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
Szerkesztőség értékelése
6.6 / 10
Felhasználók értékelése
5.58 / 10 (6 szavazat)
Támogatott fiat pénzek
EURUSDHUF
Szolgáltatások
Kétlépcsős azonosításCashPrivát kulcs saját kontroll
Hivatalos oldal:

A LocalBitcoins egy régóta működő, megbízható oldal, amely összehozza a vásárlókat és vevőket. Legnagyobb előnye, hogy a legtöbb tőzsdével ellentétben itt gyakorlatilag bármilyen fizetési módon vásárolhatunk magunknak Bitcoint, legyen az banki utalás, Paypal, Western Union, Skrill, Neteller, csekk, de akár személyes találkozót és készpénzes vásárlást is megbeszélhetünk.

Ha úgy döntünk, hogy ezt az oldalt használjuk, érdemes tudni, hogy az eladótól 1% jutalékot von le a rendszer. Ezt követően az aktuális Bitcoin tranzakciós díjak érvényesek mindenkire, de az eladók ezt is bele szokták kalkulálni az árakba.

Az oldal több módon is elősegíti, hogy a felhasználók minél kisebb kockázatokat vállaljanak:

Reputációs rendszer: minden felhasználó rendelkezik egy pontszámmal és visszakereshető az oldalon végzett korábbi aktivitása.

Letét: A LocalBitcoins a Bitcoin tranzakciókat saját rendszerén keresztül végzi és az átutalást csak akkor kapja meg a vásárló, ha az eladó visszaigazolta, hogy megérkezett számlájára a pénz.

2FA: A kétlépcsős azonosítással a jelszavunk mellett egy PIN kódot is kapunk telefonunkra, amellyel csökkenthetjük a számlánk feltörésének kockázatát

Bejelentkezés védelem: Ha a korábbiaktól eltérő böngészővel próbálna belépni valaki a számlánkra, csak emailes megerősítés után léphetünk tovább.

Ügyfélszolgálat: Amennyiben kérdésünk van, vagy úgy érezzük vevőként vagy eladóként megkárosítottak minket, az oldal üzemeltetői segítenek a konfliktus rendezésében.

Alapvetően a Localbitcoins egy megbízható oldal, de sajnos itt is összefuthatunk olyan emberekkel, akik át akarnak verni másokat.

Ha megbízható eladót keresünk:

Első körben földrajzilag és az általunk választott fizetési mód alapján szűkíthetjük le az eladók körét. Soha ne válasszunk valakit csak azért mert sokkal olcsóbb másoknál. Érdemesebb néhány százalékkal drágábban, de megbízható eladótól vásárolni, mintsem utólag sírni a pénzünk után. Ezt követően ellenőrizzük az eladó múltbéli tevékenységét.

Ne adjuk fel olyan hirdetést amiben Bitcoint szeretnénk vásárolni, mert nagyon sok olyan embertől fogunk üzenetet kapni, akik csak át akarnak verni bennünket. Ehelyett érdemes azok közül választani, akik eladóként hírdetik magukat és jó preutációval rendelkeznek.

A megbízhatóság jelei:

Trade volume: Az eladó már több mint 100 BTC értékben kereskedett.

Number of confirmed trades: van legalább 100 lebonyolított tranzakciója.

Feedback score: Az értékelése legalább 98%.

Account created: A regisztrációja több mint 1 éves.

Verified: Ellenőrzött eladó (megadta telefonszámát, email címét, személyi igazolványának másolatát)

Trust: Legalább 10 ember bízik benne.

Ha biztosra akarunk menni, érdemes még a felhasználónévre is rákeresni a LocalBitcoins fórumán, hogy találunk-e gyanúra okot adó bejegyzést.

Amennyiben találtunk magunknak valakit, akitől úgy gondoljuk szívesen vásárolnánk, mindig maradjunk az oldal felületén. Ne küldjünk üzenetet emailben, sms-ben és ne beszéljünk telefonon. Kizárólag az oldal chat felületét használjuk. Az adás-vételt is itt intézzük, ellenkező esetben nem tud megvédeni minket az oldal a csalások ellen és emiatt reklamálni sem fogunk tudni.

Új felhasználóként előfordulhat, hogy valaki nem akar kereskedni velünk, mert a friss regisztráció és a reputációs pontok hiánya miatt gyanúsnak gondol minket. Sajnos ez ellen nem tehetünk semmit. Az oldlaon mindenki azzal kereskedik, akivel akar.

Frissítve: A LocalBitcoins használatához 2019 óta adategyeztetésre van szükség, amihez a felhasználóknak fel kell tölteniük az irataikról készült másolatokat.

Értékelés
 • 7/10
  Kezelőfelület - 7/10
 • 5/10
  Ügyfélszolgálat - 5/10
 • 6/10
  Jutalékok - 6/10
 • 8/10
  Biztonság - 8/10
 • 7/10
  Be- és kifizetés sebessége - 7/10
6.6/10

Értékelés

A LocalBitcoins remek választás lehet azoknak, akik valamiért nem tudnak a hagyományos tőzsdéken Bitcoint vásárolni maguknak, ugyanakkor kezdőknek nem ajánljuk ezt a megoldást, mert a hozzá nem értőket könnyen áldozatául eshetnek az átveréseknek

Sending
User Review
5.58/10 (6 szavazat)
Regisztrálj az Local Bitcoins oldalán a gombra kattintva: Regisztráció
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel