Forradalmi időket élünk, és észre sem vesszük II.

spot_img

Előző rész:

Forradalmi időket élünk, és észre sem vesszük I.

…Akkor fiatalkoromban nem láttam semmiféle hathatós módszert ennek a feltételezett elitnek a megdöntésére, vagy legalább kihívására, hiszen mindenkit a pénz mozgat, egyszerűen azért, mert a társadalmi körülmények úgy alakultak ki, hogy az emberek 95%-a képtelen lenne akárcsak élelmezni önmagát. Függünk a modern gazdaságtól, és így ha a rendszer számára nem szimpatikus tevékenységet végzünk, egyszerűen el tud lehetetleníteni egzisztenciálisan.

Értsd: Nem tudsz egyszerűen kilépni, és felhúzni pár száz cimborával egy más alapértékeken nyugvó falucskát, mert

  • AD1: Nincs hozzá elegendő pénzetek
  • AD2: Ha még erre volna is, azalatt az idő alatt, míg a minimális önfenntartást kialakítanátok (1-2 év), azalatt már rég éhenhaltok, hisz nem tudnak az emberek egyszerre benn ülni az irodában, vagy benzint csapolni, és közben a kis képzeletbeli Zionunkban is építeni a jövőt.

Tehát habár jogunk egy csomó mindenhez volna, lehetőségeink nincsenek. Ez a szabadság illúziója.

Mikronemzetek vezetőinek globális találkozója 2017-ben

De a Bitcoin és barátai változást kezdtek hozni ebben, és még csak a kezdetén járunk ennek az egésznek. Az csak az egyik része, hogy az irracionális értéknövekedés felemelt egy új, még nem korrumpálódott elitet, és tett jómódúvá több százezer embert világszerte. Ez nem egy rossz dolog, de csak egy apróság ahhoz képest, hogy mi mindent hozhat még.

A jelenlegi fiat pénzek nem csupán a spekuláció, de a kontroll eszközei is. Hiszen az államok és a banktrösztök azok, akik ezeket a forrásokat újraosztják. Olyan ez, mintha a Bitcoin hálózat ÖSSZES bányagépe egy kézben összpontosulna. Kizárólag arra engednek ki forrásokat, amik nem veszélyeztetik az aktuális status quo-t, és teszik ezt minden áron. Akkor is, hogyha a világ egy jobb, igazságosabb, tisztább hellyé válhatna bizonyos változások nyomán. Számukra nincsen szükség változásra, ők bírnak minden hatalommal és minden lehetőséggel, amiről csak álmodni tudnak.

Az informatikában megfigyelhető egy érdekes folyamat az elmúlt 15-20 évben. Mégpedig, hogy a szakmai tudásodat, és a tehetségedet nézik, és az alapján helyezkedsz el. Ez a meritokratikus szemlélet volna kívánatos az egész társadalomban, de természetesen a legtöbb esetben nem így van. Kapcsolatok, sokszor csak dísznek használt diplomák, és a megfelelően hajlékony gerinc azok a dolgok, amik jelenleg az érvényesülés felé visznek sokakat. De nem az IT-ban.

Mindez annak köszönhető, hogy az informatika felcseperedésével együtt most már több nemzedék is felnőtt, és egy sokkal szabadabb, sokkal önállóbb világnézetet hoztak magukkal, aminek a klasszikus világ kénytelen volt behódolni. Biztos mindannyian észrevettük, hogy az IT-sokat a vállalatoknál nagyon laza pórázon fogják, és könnyebben fog a toll is a fizetési csekkeknél.

Folytatás holnap délben!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img