Lemaradt-e az ezerszeres növekedésről, aki csak most vág bele?

spot_img

Az elmúlt napok egyik legaktívabb kriptós topikját az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin indította el, amikor egy twitter üzenetben azt mondta, hogy az ezerszeres növekedések időszakának vége: “Ehhez 200 000 milliárd dollárra, a világ összes vagyonának 70%-ra lenne szükség.”

Posztjára több ezer válasz érkezett, melyek között egy JPMorgan által készített elemzés is megjelent. Ebben az USA legnagyobb bankjának szakértői arra jutottak, hogy a teljes kripto piac nagysága (market cap), nem feltétlen egyezik meg az adott pillanatban benne forgó netto pénzmennyiséggel. Számításaik szerint az eltérés akár 50-szeres is lehet, vagyis ahhoz, hogy a teljes kripto piac nagysága az ezerszeresére növekedjen, “már” 4000 milliárd dollárnyi friss tőke is elegendő lehetne.

Ezen a véleményen van CZ, a Binance igazgatója is, aki szerint pusztán az amerikai dollár nagyságának esetén már meglenne az ezerszeres növekedés, márpedig “az csak egy valuta a sok közül, mely behatárolt felhasználási területekkel rendelkezik és a derivatíva piac (ami a 2008-as gazdasági válságot okozta) is sokkal nagyobb nála.”

Későbbi kommentjeiben kifejtette azt is, hogy egy kialakulóban lévő új technológiát, nem lehet összehasonlítani a tradícionális piac méretével. “Ha az Uber sikerét anno a taxikra alkalmazott mérőszámokkal akarták volna megjósolni, elég félrevezető eredmények születtek volna.”

Ti mit gondoltok erről? Kriptopénz vásárláskor meghatároztok előre olyan nyereség/veszteség célokat, ahol mindenképpen kiszálltok belőle, vagy lesz, ami lesz alapon reménykedtek a legjobbakban?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img