Lemaradt-e az ezerszeres növekedésről, aki csak most vág bele?

Megosztom

Az elmúlt napok egyik legaktívabb kriptós topikját az Ethereum alapítója, Vitalik Buterin indította el, amikor egy twitter üzenetben azt mondta, hogy az ezerszeres növekedések időszakának vége: “Ehhez 200 000 milliárd dollárra, a világ összes vagyonának 70%-ra lenne szükség.”

Posztjára több ezer válasz érkezett, melyek között egy JPMorgan által készített elemzés is megjelent. Ebben az USA legnagyobb bankjának szakértői arra jutottak, hogy a teljes kripto piac nagysága (market cap), nem feltétlen egyezik meg az adott pillanatban benne forgó netto pénzmennyiséggel. Számításaik szerint az eltérés akár 50-szeres is lehet, vagyis ahhoz, hogy a teljes kripto piac nagysága az ezerszeresére növekedjen, “már” 4000 milliárd dollárnyi friss tőke is elegendő lehetne.

Ezen a véleményen van CZ, a Binance igazgatója is, aki szerint pusztán az amerikai dollár nagyságának esetén már meglenne az ezerszeres növekedés, márpedig “az csak egy valuta a sok közül, mely behatárolt felhasználási területekkel rendelkezik és a derivatíva piac (ami a 2008-as gazdasági válságot okozta) is sokkal nagyobb nála.”

Későbbi kommentjeiben kifejtette azt is, hogy egy kialakulóban lévő új technológiát, nem lehet összehasonlítani a tradícionális piac méretével. “Ha az Uber sikerét anno a taxikra alkalmazott mérőszámokkal akarták volna megjósolni, elég félrevezető eredmények születtek volna.”

Ti mit gondoltok erről? Kriptopénz vásárláskor meghatároztok előre olyan nyereség/veszteség célokat, ahol mindenképpen kiszálltok belőle, vagy lesz, ami lesz alapon reménykedtek a legjobbakban?

Megosztom
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel