Az MT.Gox kifizetések a BTC forkok pusztulását hozhatják

spot_img

Ma foglalkoztunk bővebben az Mt.Gox kifizetések körüli huza-vonával, azonban egy külföldi cikk elgondolkoztatott azon, hogy milyen egyéb vonzatai lehetnek annak, ha azt a bizonyos 170.000 Bitcoint kiosztják a károsultak között.

Okozhat újabb összeomlást a Mt. Gox kártérítés indulása?

Az Ethereum World News hozott le pár órával ezelőtt egy publicisztikát, amiben a várható dump hatásait tárgyalják, és egy olyan aspektust mutattak be, ami eddig nekem – és talán az olvasóknak szintén – eszembe sem jutott.

Azok a bizonyos számlák vagy számla, amin ez az összeg csücsül, jogosult az összes azóta bekövetkezett forkból származó érmékre is. És mégha feltételezzük is, hogy a BTC-t néhányan megtartják a kártalanítottak közül, az biztos, hogy az altokat lelkiismeretfurdalás nélkül fogják ráborítani a piacra.

Tehát nem csak 170.000 BTC-ről, de 170.000 BCH-ról, 170.000 BTG-ről, 170.000 BCD-ről beszélünk, amik eddig szépen, békésen, mozdulatlan tőkesúlyként stabilizáló erővel bírhattak a piacon, és most hirtelen egyszerre kerülhetnek áruba.

Ezek az altok összesen nagyjából a BTC értékének 10%-át teszik ki (1 milliárd dollár vs. 100 millió), ami nem tűnik soknak, de ez a 10% szinte garantáltan azonnal menni fog a tőzsdékre. Ami azon felül hogy a forkok árát teljesen meg fogja roppantani, azon felül a piacra is hatással lesz. És azt tudjuk, hogy a piac hajlamos minden apró mozgást túlreagálni, hiszen a 30.000-es első pakk is megrengette a chartokat.

BREAKING: Véget ért a nagy Mt.Gox dump

Szóval akik az említett forkokkal rendelkeznek, szubjektív álláspontom szerint ne számítsanak túl sok jóra, mert hatalmas dump jöhet.

Ha szeretnél kriptopénzt vásárolni megbízható forrásból, a Kripto Akadémia a Binance tőzsdét ajánlja.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img