Kivár az Európai Unió Tanácsa

spot_img

Nem olyan régen számoltunk be róla, hogy az Európai Unió Tanácsán belül működő szakminisztereket tömörítő Gazdasági és Pénzügyek Tanácsának bécsi ülése napirendre tűzte a kriptopénzek ügyét is.

Most arról kell beszámolnunk, hogy az informális tanácskozáson semmi különleges nem történt:

A tagállamok gazdasági- és pénzügyminiszterei arra jutottak, hogy nem hozhatnak szabályozásokat elhamarkodottan, helyette megvárják az Unióban és az egyes tagállamokban jelenleg is folyó vizsgálatok eredményeit.

A Bruegel, egy brüsszeli think-tank csoport is megerősítette őket ebben, ami a Tanács elé tart jelentésében úgy érvelt, hogy ésszerűbb lenne megvárni az egyes tagállamok intézkedéseit, majd azokból vonatkoztatni az összeurópai érdekre. A jelentés az EU keretébe foglalt kripto felügyelet ötletét jelenleg elvetette, inkább a tagállamokból kiinduló harmonizáció mellett foglalt állást.

Paschal Donohoe ír pénzügyminiszter úgy nyilatkozott, hogy az EU nagyon óvatos lesz ezen a területen. A Tanács egyet értett abban, hogy jelenlegi formájában a kriptopiac vagy az egyes kriptoeszközök nem veszélyeztetik a pénzügyi rendszert.

A bécsi tárgyalás legfőbb hozadéka a német pénzügyminiszter szerint az volt, hogy minden szakminiszter megértette a kriptopénzek jelentette kihívást és felkészülten hozhat majd döntéseket. A szabályozással azonban “nem akarunk túl sokat várni” – nyilatkozta Olaf Scholz.

(Fortune)

Ha még nem rendelkezel kriptopénzekkel, de érdekel a terület, szeretnéd kipróbálni, javasoljuk a Coinbase használatát, megbízható, könnyen használható eszközről van szó. Egy bankkártyára lesz szükséged, már akár néhány ezer forintért is vásárolhatsz bitcoin-t, ethereum-ot vagy más kriptopénzt.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img