Ezeket a blokklánc böngészőket ki kell próbálnod!

spot_img

A blokkláncok guglijának is szokták nevezni az explorereket. Az explorerek gyakorlatilag böngészők, amivel a blokkláncok tranzakcióiban és tárcáiban turkálhatunk. A Bitcoin és sok más blokklánc nyílt természetéből fakadóan a tranzakciók nyilvánosak, az explorerek pedig annak eszközei, hogy azokat mi magunk is ellenőrizni tudjuk.

Minden blokklánc térképezéséhez külön explorerre van szükség, tehát egy Bitcoin explorerrel nem tudsz pl. az Ethereum lánc adataiban kutakodni. Mivel több száz kisebb token viszont az Ethereum blokkláncát használja, egy Ethereum explorerrel a kisebb erc szabványú tokenek között végbemenő tranzakciók is nyomon követhetőek.

A blokklánc böngészőket leggyakrabban az utalások ellenőrzésére, konfirmációk figyelésére is használják. A piacon rengeteg böngésző található, az alábbiakban ezekből mutatjuk be a legjobbakat.

 

Blockchain.com

A Blockchain.com az egyik legrégebbi, de egyben a leggyorsabban növekvő és legismertebb blokklánc böngésző platform. A blockchain.com-on rendelkezésre áll minden, amihez egy hétköznapi kriptósnak szüksége lehet.

A felső sávban kereshetünk a Bitcoin blokkláncon található tranzakcióra vagy blokkmagasságra is. Lehetőségünk van egy szoftveres tárcát készíteni, ami nemrég kapott egy váltó funkciót is, így Ethereum, Bitcoin Cash és Bitcoin között is váltogathatunk és tárolhatjuk őket.

A programot Androidos és almás verzióban is megtaláljuk.

 

Blockchair.com

Az oldalon a top 4 kriptopénz blokkláncait tudjuk böngészni, vagyis a Bitcoinét, a Bitcoin Cashét, az Ethereumét és a Litecoinét. A sima böngészés funkciók mellett kaphatunk mindenféle színes-szagos grafikont és ábrát a tranzakciók volumenéről, a tranzakciós költségekről és sok minden másról. Ha érdekel ez a fajta analitika és statisztika, mindenképpen érdemes körbekattintgatni az oldalon. Bónusz: az ún. fulltextes keresést is támogatja, így a tranzakciók megjegyzésében található kulcsszavakra is kereshetünk.

TokenView

A kínai fejlesztésű blokklánc böngésző több finomsággal is kecsegtet. A részletes piaci analízisek mellett az egyes kriptopénzek vagyoni eloszlásáról is megkaphatjuk a pitegrafikont, lerántva a leplet a kriptovilágban található egyenlőtlenségekről. Ezen kívül a legnagyobb mennyiségű coint vagy tokent tároló tárcákról is kaphatunk egy listát. A 23 darab támogatott blokklánc ill. coin mellett a decentralizált alkalmazásokról is megtudhatunk néhány számot. Ez persze csak ízelítő, itt is érdemes körülnézni, ha még eddig nem tetted.

Etherscan

Az Etherscan egy hagyományos, letisztult Ethereum blokklánc böngésző: használhatjuk tárcák, tranzakciók, blokkok vagy okosszerződések felkutatására. Kezelni tudja az Ethereum hálózaton futó tokeneket, mint a BNB-t, a BAT-ot, az OMG-t vagy a ZRX-et – ez a lista több száz tokent foglal magában, tehát a kriptopiac elég nagy szeletét lefedi az Etherscan.

Ha szeretnél kriptopénzt vásárolni, a Coinbase-t javasoljuk, megbízható és könnyen használható.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img