Kötélhúzás az ETF döntésig?

spot_img

A borítóképen a Tradingview grafikonrajzolóból származó BTCUSD grafikon látható a 4 órás időtávon. Pirossal az ETF döntés legkésőbbi időpontja.

A tegnapi napon egy négy órás idősávban az árfolyam $6100 és $6600 környékén is járt. A meredek zuhanás meredek emelkedésre váltott, a vásárlók tömegesen nyitották pozícióikat és egy óra leforgása alatt, jóval a kiindulási árfolyam fölé vásárolták magukat. Aztán jött a jól megszokott visszahúzódás és stagnálás, az árfolyam pedig visszakerült a szeptember eleje óta megszokott átlag, $6350 környékére.

A kötélhúzás két hete tart, a piac által messiásként és iránymutatásként várt, soron következő Bitcoin ETF döntés pedig legkésőbb szeptember 30-ig érkezik az Amerikai Értékpapír-és Tőzsdefelügyelet jóvoltából. Jó esélyt látunk rá, hogy komolyabb piaci hírek hiányában a következő egy hétben is a grafikonon látható sávban mozog tovább a BTC, vele együtt pedig a piac is kivárási üzemmódba kapcsolhat.

Hiába nincs a döntésnek nagy jelentősége a kriptopénzek jövője szempontjából, borítékolható a masszív árfolyammozgás az elfogadás, elutasítás, sőt még egy újabb elhalasztás esetén is. A szeptember végi kitörés iránya az egész piac irányát meghatározhatja a következő hónapokra.

Az ETF-ről

Ha még nem olvastál arról, hogy mi is valójában az Exchange Traded Fund (ETF), és miért értékeli jelenleg épp létfontosságúnak a piac, akkor érdemes korábbi bejegyzéseink közül csemegézned. A BTC ETF bevezetésének lehetséges következményeiről, az arany ETF grafikonjával vont párhuzam alapján itt, míg ETF alapokról itt tájékozódhatsz:

Akár már a következő hónapban elfogadhatják egy Bitcoin ETF bevezetését

A következő nagy ármozgás fontossága

Az ékből ki fog törni az árfolyam, kérdés, hogy merre. Forrás: Tradingview 

Az év eleje óta épülő alakzat csúcsába szoruló árfolyam erőteljes kitörést fog produkálni. A bizonytalan piac mankót keres, a szeptember 30-i döntés pedig pontosan ezt a szerepet fogja betölteni. Pozitív döntés esetén szinte biztos, hogy hosszabb-rövidebb bull run indul, elutasítás vagy újabb halasztás esetén eleshet az idei $5750 körüli alj.

A lefelé törés egyúttal elhozhatja a sokak által várt végső kapitulációt is, mely során “ez halott ügy, nemsoká 0-t fog érni az összes” felkiáltással még azok is eladják a tartott kriptóikat, akik eddig megingathatatlanok voltak. Ilyenkor a meredek esésbe a hónapok óta erre váró profi befektetők diszkont áron belevásárolnak, melynek hatására erős visszapattanás indul.

A szerző magánvéleménye, hogy 2018 szeptemberében az ETF elutasítása, vagy a döntés újabb halasztása valószínűbb, mint az elfogadása. A SEC feladata a befektetők védelme, napjainkban pedig a manipuláció egyértelműen jelen van a BTC piacán. Neked mi a véleményed?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img