Bambusz módjára növekedik a Binance és a Coinbase

spot_img

A kriptopiac háromnegyed év alatti 80%-os zsugorodása a világ legnagyobb tőzsdéit láthatóan nem zavarja, sőt: Végre lehetőségük van a szolgáltatásaik fejlesztésére és új munkatársak toborzására fókuszálni a tűzoltás helyett.  Már-már közhely, hogy aranyláz idején nem az aranyásók, hanem a csákányt és tálakat áruló kereskedők gazdagodnak meg. A kriptopiac vezető pozícióban lévő boltosai pedig jól tudják, hogy az aranyláz hullámokban érkezik.

Hetekkel ezelőtt már beszámoltunk a világ legnagyobb brókerének (kriptopénz vásárló-eladó platform), az amerikai Coinbase-nek a növekedéséről. Azóta kiderült, hogy a Coinbase igazgatósága a LinkedIn korábbi adat- és analitikai vezetőjével, Michael Li-vel bővül. Az innovatív kriptós cégek továbbra is vonzó alternatívát jelentenek akár egészen komoly szakemberek számára is.

A Coinbase duplázta a dolgozóinak számát

A Bloomberg tegnap számolt be róla, hogy a Binance, mely 2017-et letarolva szempillantás alatt lett a világ legnagyobb forgalmú, legmegbízhatóbb, és általunk is előnyben részesített tőzsdéje, szinten óriási iramban növekedik.

A 39 országban jelenlévő 300 alkalmazottjuk mellé most 50 új embert vesznek fel az új, máltai főhadiszállásra, illetve toboroznak a cég első, szingapúrban induló fiat-kripto szolgáltatásához is. Korábban a Binance kizárólag kripto-kripto váltással foglalkozott, a mostani húzással azonban belépnek a brókerek porondjára is. A cég fenn kívánja tartani a növekedési ütemet, megérkeztek az akvizíciós fázisba: Blokklánc és hagyományos pénzügyi területen tevékenykedő startupokat fognak felvásárolni, hogy szolgáltatásaikat beépíthessék a saját kínálatukba.

Az utóbbi egy évben 148 kriptopénz került listázásra a platformon. A hivatalos kommunikáció szerint a bekerülési ráta mindössze 2-3%-os. A félhivatalos kommunikáció szerint nehezebb hozzájuk bekerülni, mint egy ifjú felső-középosztálybeli titánnak az amerikai Harvardra vagy Stanfordra.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img