Az Egyesült Királyság, mint a kriptopiac globális központja?

spot_img

A héten a brit parlament Pénzügyi Bizottsága egy terjedelmes jelentés keretében foglalta össze tapasztalatait és kutatási eredményeit a kriptopénzek piacáról, annak kockázatairól és szabályozási lehetőségeiről. A jelentés a nemzetközi szabályozási trendekkel is foglalkozott és ajánlásokat tett a törvényhozás számára.

Röviden, a jelentés leírja, hogy a jelenlegi szabályozási gyakorlat túlságosan tág és fenntarthatatlan. A bizottság arra is figyelmeztet, hogy szükség van szabályokra, hogy visszaszorítsák az illegális kereskedelmet és erősítsék a fogyasztók és befektetők védelmét.

Számottevőnek bizonyult a jelentés egyik következtetése: a megfelelő szabályozással az Egyesült Királyság lehet a globális kriptoeszközök központja. A parlamentnek megküldött ajánlás szerint az országnak megfelelő egyensúlyt kell teremtenie a védelmek kialakítása és a potenciál kiaknázása között, hogy a kriptopiac vezető hatalma legyen.

A héten számoltunk be róla, hogy Európai Unió Tanácsa kiváró álláspontra helyezkedett és az egyes tagállamok gyakorlatát is megfontolja majd a jövőben, mielőtt sorra kerülne a szabályozás kérdése. Ebben az Egyesült Királyság törvényhozásának lépései is biztosan szerepet játszanak majd. A kontinensen pedig Franciaországból érkeztek az ICO-k szabályozásáról szóló hírek.

(www.parliament.uk)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img