Szurkolói tokenek a Juventusnál is

spot_img

Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy a Paris-Saint Germain labdarúgó klub saját, szurkolóknak szánt tokenekkel rukkolt elő. Most új sztárcsapattal bővült a klub: a Juventusszal.

A torinói együttes a tegnapi napon jelentette be, hogy többéves stratégiai együttműködést kötött a PSG platformját is biztosító Socios.com-mal.

A Juventus mérései szerint világszerte 340 millió szurkolóval büszkélkedhetnek, ebből 60 millió van jelen közösségi médiás felületeken. A szurkolói tokennel pont őket szeretnék megszólítani, építeni a közösséget és jobban bevonni őket a klub életébe.

A tokent 2019 első negyedévében bocsátják majd a nagyközönség elé, egy ún. FTO azaz Fan Token Offering keretében. A Juventus ígérete szerint a kriptopénzt arra használják majd, hogy érzelmileg is közelebb hozzák a klubot a közönséghez, pl. rendszeres szavazásokkal. Ha a PSG példájából indulunk ki, elképzelhető, hogy az idény mezeinek kinézetét, vagy a meccs emberét vagy a hónap játékosát is megszavaztatják a szurkolókkal.

A Socios.com vezetése is üdvözölte a bejelentést, valamint hozzátette:

“A hosszú távú céljaink közé tartozik, hogy több mint 50 klubot vonjunk be és 300 millió dollárt fordítsunk az sportágazatra a következő években. A legtetején kezdtük, a futballvilág legnagyobb neveivel és az a célunk, hogy a világ legnagyobb futball közösségeit és piacát fogjuk egységbe, amivel kiváló példaként szolgálunk arra, hogy a blokklánc hasznos lehet a mainstream felhasználásnak is.”

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img