Kevesebb mint egy százalék kriptopénz bevétel a PornHub-on

spot_img

Az online, vagyis 2018-ban helyesebben: A pornóipar meghatározó szereplője, a PornHub nemrég számot adott arról, hogy bevételeinek mekkora hányadát teszik ki a kriptopénzek. A kanadai cég jelentése hűen tükrözi a terület éretlenségét, egyelőre kevesebb mint egy százalékát adják bevételeiknek az új digitális fizetőeszközök.

A szerény érték ellenére a felnőttfilmes cég szóvivője szerint a jövőben “széles körben” is elterjed a kriptopénzek és a blokklánc használata oldalukon. Idén augusztus óta fogadnak el kriptopénzeket hiányos öltözetű nők és férfiak sokszor akrobatikus mutatványaiért, szolgáltató partnerük a PumaPay.

Itt nem állt még meg az újítás, 2019. során ugyanis egy Ethereum alapú fizetési rendszer bevezetését is tervezik. Sőt, nem a PumaPay intergrálása volt az első lépés a kriptovilág felé, korábban már megállapodást kötöttek a Verge névre keresztelt blokklánc projekttel, a coin segítségével fizethetnek az érdeklődők a PornHub Premium szolgáltatásokért.

A PumaPay számára sem újdonság a női test szépségeit (nagyon) részletesen bemutató műfaj, már több mint 60 partnerrel rendelkeznek a területről. Más piaci szereplők sem akarnak lemaradni a PornHub mögött, a Tube8 például a Vice Industry Token (VIT) segítségét kérte abban, hogy a látogatóknak kriptopénzzel fizethessenek videóik megtekintéséért.

A Playboy csoport is nyitott az újdonságra, szintén a VIT használatát vezették be nemrég, online tárcát is fejlesztettek a cél érdekében. Bár ez az együttműködés nem megy zökkenőmentesen, a VIT integrálását végző Global Blockchain Technology-t ugyanis még be is perelte a Playboy, csalással vádolva a cég vezetőit.

Online szolgáltatók hosszú sora mellett az USA egyes pontjain legális prostitúció is érdeklődik a kriptopénzek iránt, nemrég a híres-neves Bunny Ranch Brothel is bejelentette, hogy fontolóra veszi a bitcoin elfogadás bevezetését.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img