Elindult a Ripple xRapid

spot_img

A nevesebb kriptopénzek közül az elmúlt hónap nyertese egyértelműen az XRP lett, melynek árfolyama az xRapid nem hivatalos bejelentését követően 27-ről egészen 65 centig emelkedett. A cég blogján az éjszaka folyamán jelent meg az a bejegyzés, amely szerint első partnereik a mai naptól már nem csak teszt jelleggel, hanem valós tranzakcióknál is alkalmazni fogják az xRapid rendszerét.

Az első három résztvevő neve magyar fülek számára talán még nem mond túl sokat. A MercuryFX, a Cuallix és a Catalyst Corporate Federal Credit Union is elsősorban az Egyesült Államok és Mexikó területén nyújt pénzfeladással és felvétellel kapcsolatos szolgáltatásokat. Korábban mindhárom cég részt vett a rendszer év eleje óta tartó tesztelésében, mely során kiemelkedő eredményekről számoltak be mind a költséghatékonyság, mind a tranzakciók sebességét illetően.

Az xRapid a Ripple első olyan szolgáltatása, melynek használatához XRP tokenekre van szükség. Az elemzők arra számítanak, hogy az xRapid  terjedésével élénkülni fog a tokenek iránti kereslet is, mely az árfolyamok emelkedését vonhatja majd maga után.

A bejelentés a Ripple most zajló, éves konferenciájával egy időben történt, melynek egyik fő vendége és előadója az Egyesült Államok korábbi elnöke, Bill Clinton, aki az első beszámolók szerint bár figyelmeztetett arra, hogy “az amerikai szabályozás könnyen megölheti a blokklánc aranytojást tójó tyúkját”, többnyire a visszafogottabb “hatalmas lehetőségek rejlenek benne, de megvannak a veszélyei is” álláspontot képviselte.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img