Bill Clinton a Ripple konferenciáján

spot_img

Van előnye annak, ha az ember ex-elnök az Egyesült Államokban: jól tejelő konferencia fellépések. A Ripple kétnapos Swell nevű nagyrendezvényén nem más, mint az USA 1993 és 2001 között regnáló elnöke, Bill Clinton volt a sztárvendég.

Természetesen Clintonnak nincs túl sok köze a kriptopénzekhez, de mégiscsak a Szilícium-völgy első igazi, a dotkom lufi néven ismert pénzügyi buborék idején elnökölt. Közel egy órás beszédén a jelenlévők szerint szót ejtett egy róla szóló új könyvről, az izraeli-palesztin béketárgyalások háttereiről sztorizgatott és néha tett egy-egy utalást a kriptopiacra.

Clinton óvatosságra intette azokat – például a Ripplet, akiknek komoly szerepük van és lesz az ipar jövőjében:

„Nagyon fontosnak tartom megjegyezni, hogy az olyan emberek mint Önök, akik ennek az egésznek a frontvonalán vannak, távolabbra kell tekinteniük és nem szabad megragadniuk a gyors meggazdagodásnál és annak felemelő érzéséről. Ne feledjék – még sosem cáfolták ezt meg, hogy ami túl jól hangzik ahhoz, hogy igaz legyen, az valószínűleg nem az.” – mondta az ex-elnök.

Clintonnak nem is állt szándékában, hogy blokklánc evangelista szerepében tündököljön, de így is pozitív hangot ütött meg amikor a jövőbeli technológiákról, a mesterséges intelligenciáról vagy a blokkláncról beszélt: „Az egész blokkláncban rendkívüli potenciál rejlik, határoktól független és felhasználási lehetőségei egészen elképesztőek”.

Az egykori elnök a piac szabályozásával kapcsolatban arra is kitért, hogy nem szabad levágni az aranytojást tojó tyúkot azzal, hogy elkapkodott vagy túl szigorú törvényi keretek közé szorítják ezt az iparágat.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img