Fémek fedezte kriptopénz

spot_img

A Tiberius Group AG nevű svájci eszközkezelő egy új token kész, megvalósult ötletével állt elő. Pár nappal a bejelentés után, október elsején dobták piacra a Tiberius Coint, egy olyan kriptopénzt, aminek értékét különböző fémek portfóliója adja.

Szerdán már írtunk a kirobbanó stabilcoin piacról. Az abban foglaltak alapján a Tiberius Coin egyértelműen az eszközfedezetű stabilcoin kategóriába sorolható. A többi stabilcointól eltérően a Tiberius Group nem csupán egyetlen nyersanyagra épít, az értékét biztosító portfólióban megtalálható a réz, a cink, az alumínium, a nikkel, a kobalt, az arany és a platinum. Az alkotók szándékosan merítettek az eltérő felhasználási területű fémek széles skálájából.

A “fémkosár” megoszlása. Forrás: Bloomberg

A Tiberius a svájci törvényekkel teljes összhangban kíván cselekedni, így nem egy ICO keretében bocsátja piacra a tokeneket. A kínálatot csak az iránta támasztott kereslet fogja meghatározni, amit behatárol a konkrét nyersanyagok elérhetősége.

A Tiberius Coint elsőként egy észtországi tőzsdén fogják bevezetni. Természetesen lesz lehetőség a kriptopénz által jelölt fizikai fémek kiváltására, a Tiberius Group az “átváltásért” 10.000 dollárt kér – ebből talán leszűrhető, hogy milyen ügyfélkört szeretnének megcélozni.

A Tiberius Groupnak székhelye a kriptós vállalatok által is kedvelt svájci Zug városában található. A tizenhárom éve működő vállalat nyersanyagok kereskedelmével foglalkozik, ügyfeleik ~ 350 millió dollárt kezeltetnek náluk.

(Bloomberg)

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img