Leszerepeltek a legnagyobb tőzsdék a biztonságot vizsgáló felmérésen

spot_img

A természetben is megfigyelhető és az emberekre is igaz, hogy nagyobb csapatokban, tömegben biztonságban érzik magukat. Ez az elv azonban nem érvényesül a kriptotőzsdék esetén, legalábbis egy most publikált, friss kutatás szerint.

Az ICOrating biztonságot vizsgáló elemzésében, a három legnagyobb forgalmat bonyolító kriptotőzsde, a Binance, a Huobi és az OkEX is csak a 17., 27. és 42-ik helyet érte el a ranglistán. Vagyis a felhasználók száma és a napi forgalom semmilyen összefüggésben nem áll a biztonsággal. A papír alapján a tőzsdék kevesebb mint felén(46%) vannak érvényben megfelelő, felhasználókat védő intézkedések. Legjobbra a Coinbase Pro-t értékelték.

Az elemzésben vizsgált szempontok a következők voltak:

Console Errors: a felhasználói kezelőfelület hibái. Bár biztonsági kockázatot nem jelentenek, ezek könnyen adatvesztéshez vezethetnek.

User Security: a biztonsági beállítások hibái. Például ha nem megfelelőek a jelszóbeállítások (a rendszer nem kér számokat, speciális karaktereket), nincsen lehetőség megerősítő email vagy 2FA beállítására.

Registrar and Domain Security: a weboldal hozzáféréséhez köthető beállítások, amelyek megakadályozzák, hogy illetéktelenek átvegyék az irányítást az oldal fölött, vagy eltérítsék a felhasználókat.

Web Security: a konkrét weboldalt érintő támadások elhárítására tett lépések

Titeket ez a felmérés elbizonytalanított abban, hogy a jövőben a Binance-et használjátok?

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img