Roger Ver: Nagyon pozitív, hogy 1 millió BCH-t tart a Bitmain

spot_img

Roger Ver a kriptoszcéna egyik legellentmondásosabb alakja. A korábban Bitcoin Jézusként is emlegetett Ver 2005-ben költözött az USA-ból Japánba, miután 10 hónapot ült börtönben robbanószerek Ebay-es kereskedelme miatt.

Számunkra azért érdekes figura, mert 2011-től kezdve megszállotja a Bitcoin és kriptopénzek víziójának, korai befektései között olyan cégek szerepelnek, mint Ripple, Blockchain.info, Bitpay, Kraken. 2011-ben saját cégével elsőként fogadott el bitcoint, majd 2012-ben egy bitcoinstore.com nevű oldalt működtetett, ahol több százezezer terméket lehetett bitcoinért megvásárolni. A bitcoin.com domaint 2014-ben szerezte meg.

A 2017. augusztus 1-jén a Bitcoin forkjával indult BCH Roger Ver szerelemgyereke. Az altcoin legfontosabb értékajánlata, hogy a nagyobb blokkméret (1 vs 32 MB) miatt olcsóbb és gyorsabb tranzakciókat tesz lehetővé, ráadásul elméletileg a mostaninál sokkal komolyabb tranzakciószám mellett sem dugulna be, és drágulna meg, a tavaly télen a bitcoinnál látott módon. Ezzel pedig közvetlenül a blokkláncon tenné lehetővé a skálázódást, és hosszú távon is eleget tenne a Bitcoin Whitepaperben szereplő peer-to-peer electronic cash (elektronikus pénz) szerepnek.

A Bitmain egymillió BCH-t HODLol

Egy ma megjelent Ver interjú legérdekesebb részét a BCH befektetés létjogosultságával és a kínai Bitmain által tartott BCH mennyiséggel kapcsolatos kérdések adják, a válaszok pedig természetesen semmilyen elfogultságot nem tükröznek a BCH irányába (de):

Egy új befektető számára is hordoz értéket jelenleg a bitcoin vagy bitcoin cash? Milyen árfolyamra számíthatunk a jövőben?

RV: Befektetői szempontból itt a második esély a vásárlására, mivel a BTC-BCH arány most 11:1. Ha az ember optimista a bitcoin jövőjével kapcsolatban, jobban megéri BCH-t vásárolni. Én is így teszek, és sok BCH-t tartok. Ez a kriptopénz lesz a sikeresebb a jövőben globális adopció, piaci kapitalizáció és árfolyam tekintetében. Amint az emberek felismerik, hogy a bitcoin cash hasznosabb pénzként, mint a bitcoin, két-három-négy éven belül meg fogja előzni árfolyam tekintetében is.

A Kripto Akadémia szerkesztősége BTC-párti ebben a grandiózus cicaharcban, a fentiek nem befektetési tanácsként íródtak.

Az értéktároló vagy a fizetőeszköz funkció fontosabb?

RV: A fizetőeszköz funkcióból következik az értéktároló funkció. A világon minden értéktárolónak van valamilyen másodlagos felhasználása, magától semmi funkciónálhat értéktárolóként. Így van ez az aranynál, és így van az ingatlanoknál is. Ha a Bitcoin-tábor tönkre tudja tenni [értsd: nem prioritásként kezelni] a fizetőeszköz funkciót, sikerülni fog nekik tönkretenni az értéktároló felhasználási módot is.

A Bitmain részvénykibocsátásra készül, céges adataik nyilvánosságra bocsátásakor kiderült, hogy egymillió darab [a forgalomban lévő mennyiség közel 6%-a] BCH-t tartanak. Ez pozitív fejlemény a piaci kínálat egy részének lekötése miatt, vagy negatív, mert bármikor a piacra önthetik a zsákjukat?

Jihan Wu, a Bitmain CEO-ja

RV: Ez nagy dolog, és rettentő pozitív a jövőre nézve. A Bitmain az egész ökoszisztéma legsikeresebb cége és az, hogy a BCH-t választották, hihetetlenül pozitív. A részvénykibocsátásnak köszönhetően nem lesz szükségük a coinok értékesítésére, sőt, több pénzük lesz vásárolni, ami szintén “nagyon bullish”. A Bitmain alapítója, Jihan Wu volt az első, aki kínaira fordította a Bitcoin Whitepapert,  én pedig az első, aki japánra. Ő Kínában, én Japánban honosítottam meg a Bitcoint, sőt egy bizonyos szinten az egész világon is. Mindkettőnk szerint a Bitcoin BCH változata, a digitális pénz az, amely jobbá teheti a világot.

Mit gondolsz Roger Ver válaszairól? Érveljünk mellettük vagy ellenük a kommentek között! 

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img