Fidelity: újabb Wall Street-i óriás a kriptopiacon

spot_img

A Fidelity egyike a világ legnagyobb alapkezelőinek. A több ezer milliárd dollárnyi vagyont felügyelő pénzintézet igazgatója már korábban is említést tett arról, hogy a jövőben kriptopénz alapú szolgáltatásokat vezethetnek be, de egy esti órákban kiadott sajtóközleményben több részletet is elárultak.

Az ebben foglaltak szerint a Fidelity jelenleg 7200 milliárd dollárnyi vagyont felügyel és több mint 13 000 intézményes ügyféllel rendelkezik. Egy közelmúltbeli felmérésre hivatkozva, szerintük a pénzügyi intézmények vezetőinek 70%-a elkötelezett a kriptopénzek irányában. Ezért érzik szükségét, hogy létrehozzanak egy digitális eszközök kereskedésére specializálódott platformot, ami nemcsak lehetőséget teremt ügyfeleiknek a kriptopiacra történő belépésre, de segíti az ezzel kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körű elterjedését is.

“Szeretnénk, ha az olyan alapvető digitális vagyoneszközök, mint a Bitcoin, könnyebben elérhetővé válnának” – Abigail P. Johnson, igazgató.

A platform indulását 2019 első felére igérik.

A Fidelity érdeklődése a kriptopénzek iránt egyébként nem újkeletű, a pénzintézet 2014 óta Bitcoin és Ethereum bányászati tevékenységet is folytat. Belépésüket abszolút pozitív hírként értékelte a kripto társadalom. Többen külön kiemelték a cég blogján megjelent cikket is, amiben többek között az alábbi bekezdés olvasható:

“A digitális eszközök hamarosan befektetésre alkalmas, globálisan kereskedhető értéktároló eszközökké fognak válni, amelyhez magánszemélyek és intézmények is hozzáférhetnek. Mindez a megosztott főkönyv technológián fog alapulni, ami kizárja a közbenső feleket az értékek továbbításának folyamatából.

Ezen eszközök sorában, a Bitcoin egy forradalmian új találmány, de mára rajta kívül más kriptopénzek is napvilágot láttak. Mindezt az innováció és kisérletezés hosszú időszaka tette lehetővé.”

Nem is olyan régen még teljesen elképzelhetetlennek tűnt, hogy a Wall Street egyik prominens szereplője a Bitcoin és a kriptopénzek jövőjéről így nyilatkozzon. Az elmúlt hetekben, gyakorlatilag az összes neves amerikai pénzintézet bejelentette saját kriptopénz kereskedő platformjának indulását.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img