Nagyon pörög a rejtett BTC kereskedelem

Megosztom

Bár a kriptopénzek iránti érdeklődés csökkent az elmúlt hónapokban, a tőzsdék alacsonyabb forgalma megtévesztő lehet. Az egyre-másra nyíló OTC, vagyis rejtett tőzsdék ugyanis hónapról-hónapra rekordokat döntögetnek.

A nagy összegekben vásárló és eladó ügyfelek ezt a módszert részesítik előnyben, ugyanis számukra a kriptopénz piac likviditása túlságosan alacsony és akár egyetlen vásárlással vagy eladással is hatalmas kilengéseket okoznának az árfolyamokban. Nemrégiben egy elemző csoport állapította meg azt, hogy az OTC Bitcoin kereskedelem nagysága elérheti a napi 12 milliárd dollárt, ami háromszorosa a publikus tőzsdék forgalmának.

Az ismertebb OTC kereskedelmet is lehetővé tevő platformok:

A hétvégén a listán is szereplő Circle egyik vezetője nyilatkozota azt, hogy a cég 20 éves tervvel rendelkezik és arra épít, hogy a következő években rohamos átalakuláson fog átesni a világ pénzügyi rendszere, amit “az internet harmadik hullámaként” emlegetett.

Hasonlóan látja a jövőt a BAKKT igazgatója is. A világ legnagyobb tőzsdéjének, a New York-i ICE-nak induló Bitcoin kereskedő szolgáltatását vezető Kelly Loeffler, a 2002-es olajpiachoz hasonlította a kriptók jelenlegi helyzetét.

“Az ICE akkoriban alig néhány olaj papírral rendelkezett, ma viszont több mint 500 ilyennel kereskedhetnek az ügyfeleink. A szabályozás bevezetésével a piac áttekinthetőbb és sokkal hozzáférhetőbb lett a kereskedők és befektetők számára. Úgy véljük, hasonló folyamat fog lejátszódni a digitális eszközök esetében is.” 

Legfrissebb blogbejegyzése szerint a BAKKT engedélyeztetési eljárása és tesztelése novemberben fejeződhet be, decemberben pedig már a kereskedés is megindulhat.

Megosztom

Vásárolj a nagyobb kriptopénzekből a CoinMixed.eu-n, ha

  • - forintod vagy euród van
  • - banki átutalással szeretnél fizetni
  • - szükséged van magyar kezelőfelületre vagy ügyfélszolgálatra
Neked van
Kapsz
Email
Vásárlás regisztráció nélkül!
Telefonszám
Vezetéknév
Keresztnév
Tárcacím a kiküldéshez
Powered by Coinmixed logo

Vásárolj a legtöbb kriptopénzből a Binance-en, ha

  • - bankkártyával szeretnél fizetni
  • - nem probléma az angol nyelvtudás
  • - kereskedni akarsz a coinokkal
jelszó legyen minimum 8 karakter számmal és speciális karakterrel